Europenii nu sunt mari consumatori de insecte, însă africanii și asiaticii mănânca regulat hexapode, fiind considerate o sursă importantă de proteine. În Statele Unite încep să apară ferme pentru creșterea insectelor destinate consumului uman, deci dieta cu insecte începe să devină o realitate.Organizația pentru Alimentație și Agricultură din cadrul ONU sugerează că insectele sunt mai sănătoase, cu un impact mai mic asupra mediului și reprezintă o sursă sustenabilă la carnea convențională. Se estimează că până în anul 2050 populația umană va atinge pragul de 9 miliarde, deci necesarul de hrană, în special de proteine va crește.Poate ca insectele nu sunt chiar apetisante într-o farfurie, dar ar trebui să ne gândim că sunt foarte sănătoase. Insectele conțin grăsimi sănătoase, aminoacizi, calciu, fier și zinc.100 de grame de greieri conțin 121 calorii, 12,9 grame de proteine, 5,5 g de lipide, 5,1 grame de carbohidrați, 75,8 mg de calciu, 9,5 mg de fier, 3, 10 mg naicină, 1,09 mg riboflavină, 185,3 mg fosfor și 0,36 grame tiamină. În comparație: 100 de grame de carne de vită contine: 288,2 calorii, 21,2 grame de grăsime și 23,5 grame proteine.Creșterea insectelor necesită mai puțin teren iar emisiile de gaze cu efect de seră sunt considerabil mai scăzute. Insectele se înmulțesc mult mai repede ca bovinele. În plus, insectele se pot hrăni și cu resturi alimentare ajutând la reciclarea materiei.Ce gust au insectele? Termitele au o aromă mentolată. Gândăceii aceia urâți mirositori au gust de mere și scorpionii au gust de pește. Dacă vă întrebați ce gust au tarantulele aflați că, depinde de specie pot avea gust de creveți sau de pește.Fluturii și moliile sunt recomandate femeilor însărcinate datorită conșinutului bogat în fier.Riscurile acestei diete (entomofagia) sunt momentan mici. Toxicitatea unor insecte nu este singurul aspect de luat în considerare. Majoritatea insectelor ce se consumă în acest moment sunt sălbatice, deci nu se poate ști dacă mediul în care au trăit acele insecte a fost afectat de pesticide sau nu. Momentan, în lume se consumă 1900 de specii de insecte.Dacă sunteți alergici la ciocolată sau fructe de mare este indicat să nu încercați să consumați insecte. Insectele vii nu sunt recomandate pentru a fi consumate. Unele pot fi toxice și altele pot conține bacterii ce sunt distruse prin coacere.Sursa: 123rf