Dieta cu struguri. Cura de detoxifiere şi cura de slăbire 2 în 1

.

Cura de struguri

În principiu, cura poate dura trei săptămâni. În prima săptămână are loc procesul de adaptare a organismului la noul regim, iar în următoarele se produce efectul; de aceea, începutul curei se face cu cantităţi minime, care apoi sporesc zilnic până la maximum 3-4 kg/zi.
În ziua întâi şi a doua se consumă câte 300-500 g struguri; în zilele trei şi patru se măreşte doza la 600-700 g/zi. Doza zilnică se măreşte în continuare cu 200-300 g zilnic, până se atinge maximum de 4 kg. Se rămâne la această cantitate cel puţin o săptămână, după care se revine treptat la consumul iniţial. Începerea curei cu cantităţi prea mari sau prea mici, de regulă, nu-şi atinge scopul. În primul caz – pentru că se pot produce deranjamente pe traiectul digestiv, iar în cel de-al doilea – ar necesita timp prea îndelungat pentru adaptarea organismului.
Fragmentarea dozei maxime de cură se face de regulă în trei părţi, care corespund în fapt celor trei mese zilnice, iar doza se serveşte cu 1,5-2 ore înainte de masa respectivă. Pentru regimul de cură, amestecul strugurilor în stomac cu alte alimente consumate înainte, o dată cu sau la interval mic după, este contraindicat. În aceste cazuri, se pot produce diferite interacţiuni fizico-chimice care duc la micşorarea valorii nutritive şi terapeutice. Este o greşeală să crezi că strugurii ce se consumă după masă, ca desert, au efect de cură.

Cura de must

Începe în prima zi cu cantităţi cuprinse între 250-300 ml. Cantităţile se măresc zilnic cu 150-200 ml, până la valoarea de 1 l pe zi. Se menţine consumul la acest nivel două săptămâni, după care se revine treptat la consumul iniţial.
Sursa foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton