Dietă: strugurii te ajută să slăbesti

.

Le-ai considerat până acum fructe interzise? Te-ai gândit până acum că strugurii pot fi elemente cheie într-o dietă de succes?
O astfel de dietă oferă corpului tău un plus de sănătate şi te face mai uşoară.

Strugurii

pot fi utilizaţ în tratarea şi prevenirea următoarelor afectiuni: constipatie, afectiuni ale aparatului urinar, afecţiuni biliare, boli hepatice, tulburări digestive, astenie, convalescenţă, anemii, hipertensiune în forme uşoare, afectiuni cardiovasculare, stări febrile, obezitate, boli infecţioase.

Prima zi

Ora 9
Se amestecă 3 linguri de cereale înmuiate în apă cu 150 g struguri albi şi 100 g iaurt (grăsime 0,1%).
Ora 11
200 g struguri negri, o felie de pâine neagră.
Ora 13
Ingrediente pentru 4 porţii:
–    4 ouă
–    o salată
–    500 g struguri negri
–    2 cepe
–    1 legătură pătrunjel
–    sare, piper
–    2 linguri oţet
–    2 linguriţe ulei
–    200 g muşchi de porc. Ouăle se fierb, se curăţă şi se taie felii. Salata se
taie în bucăţi, ceapa şi pătrunjelul se toacă mărunt, strugurii se înjumă tă-
ţesc. Ceapa se amestecă cu sare, piper, oţet, puţină apă şi, la urmă, ulei. Strugurii, salata, muşchiuleţul şi ouăle se aranjează pe o farfurie, iar peste ele se toarnă sosul cu ceapă. Timp de pregătire 25 minute; 340 calorii/porţie
Ora 15
150 g struguri albi, o cafea cu lapte
Ora 17
Ingrediente pentru 4 porţii:
–    4 dovlecei (foarte mici),
–    4 linguri ulei de măsline
–    300 g caşcaval
–    20-30 boabe de struguri mari
–    4 roşii, piper, sare, rozmarin. Dovleceii se curăţă şi se taie în felii de circa 2 cm grosime, se condimentează şi se prăjesc puţin în uleiul de măsline. Strugurii şi roşiile se spală. Roşiile şi caşcavalul se taie cubuleţe. Se amestecă şi se
condimentează cu sare, piper şi rozmarin.

A doua zi

Ora 9
2 felii pâine neagră cu doua linguri brânză de vaci şi 100 g struguri.
Ora 11
100 ml suc de struguri se amestecă cu 200 ml suc de mere şi se bea în înghiţituri mici.
Ora 13
Ingrediente pentru 4 porţii:
–    300 g struguri albi
–    300 g struguri negri
–    200 g ciuperci
–    500 g carne de pui
–    3 linguri ulei
–    2 linguri iaurt
–    100 g pâine
Strugurii se înjumătăţesc, ciupercile se taie în felii, iar carnea în fâşii. Ciupercile se prăjesc. Separat, carnea de pui se prăjeşte în ulei încins, până se rumeneşte. Se adaugă ciupercile şi strugurii şi se lasă scurt la foc. La final se adaugă iaurtul şi pâinea tăiată cubuleţe.
Timp de pregătire 40 min; 400 calorii/porţie
Ora 15
1 felie pâine neagră cu 1 felie de şuncă.
Ora 17
Ingrediente pentru 4 porţii:
–    o ţelină
–    4 mere mici
–    30 boabe de struguri; Pentru ‘sos:
–    2 linguri muştar
–    150 g iaurt
–    2 linguri oţet
–    2 linguri ulei
–    7-8 linguri suc de mere
–    sare, piper.
Ingredientele pentru sos se amestecă bine. Ţelina se dă pe răzătoare deasupra vasului cu sos. Merele se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie în felii foarte subţiri, după care se pun peste ţelină. Boabele de struguri se spală bine şi se adaugă la salată.

A treia zi

Ora 9
2 felii pâine neagră, 1 linguriţă de margarină, 2 felii caşcaval, 100 g struguri.
Ora 11
100 g brânză de vaci amestecată 100 g struguri.
Ora 13
Ingrediente pentru 4 porţii:
–    175 g orez
–    700 g struguri
–    480 g carne de porc slabă
–    2 linguri ulei, piper
–    2 cepe roşii
–    3 linguriţe vegeta, sare
–    1 linguriţă întăritor de sosuri.
Apa se pune la fiert, cu sare. Când dă în clocot se adaugă orezul şi se lasă la foc mic circa 20 minute. Carnea tăiată cubuleţe se prăjeşte în uleiul încins, se sărează şi se piperează, iar peste ea se adaugă ceapa, tăiată mărunt. Se mai prăjesc 2-3 minute, la foc potrivit. Carnea se scoate din ulei, unde se pun apoi strugurii. Peste ei se toarnă 200 ml apă şi vegeta şi se lasă la fiert. Se adaugă întăritorul şi se mai dă o dată în clocot. Se sărează şi se piperează. Sosul se amestecă cu carnea, iar mâncarea se serveşte caldă.

Timp de pregătire 30 minute; 400 calorii/porţie

Ora 15
100 g struguri, 1 banană, 2 caise.
Ora 17
Ingrediente pentru 4 porţii:
–    3 linguri oţet
–    o linguriţă zahăr
–    sare, piper
–    5 linguri ulei
–    300 g struguri
–    400 g ciuperci conservate
–    1 legătură de pătrunjel
–    4 felii de pâine neagră.
Se amestecă oţetul, zahărul, sarea şi piperul. Când sarea şi zahărul s-au dizolvat, se adaugă uleiul. Boabele de struguri se spală şi se taie pe jumătate. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie felii. Toate se amestecă într-un castron şi se lasă 30 de minute la rece, în frigider. Salata se pune pe feliile de pâine şi se presară pătrunjelul tăiat mărunt.

    
Vedete din Romania Vedete internationale