Vibratii in tot corpul

.

Platformele folosite pentru a transmite vibratii moderate in picioare – si de aici in tot corpul – pot fi benefice pentru sanatatea noastra si mai ales pentru cei sedentari.

Vibratii in tot corpul

Platformele folosite pentru a transmite vibratii moderate in picioare – si de aici in tot corpul – pot fi benefice pentru sanatatea noastra si mai ales pentru cei sedentari.

Nu, laptelui nepasteurizat!
Riscul de infectie la consumarea laptelui nepasteurizat este foarte mare: tuberculoza, listeria, escherichia coli. Cel mai periculos mi se pare, de departe, cel din urma, care nu numai ca ii da copilului indigestie, dar se poate complica ulterior cu o afectiune foarte severa: sindrom hemolitic uremic – principala cauza de insuficienta renala acuta la copii. In cuvinte simple, lucrurile stau cam asa: copilul bea lapte nepasteurizat, el poate sa se infecteze cu bacterii extrem de periculoase, care ii pot distruge rinichii!

Exercitiile de aerobic pot reduce insomnia
Cercetatori din Brazilia au aratat ca exista metode de a reduce insomnia si fara medicamente. Ce au facut ei? Au luat 28 de barbati si femei suferind de insomnie si i-au impartit in patru grupe: unul de control (continuau aceeasi viata ca si inainte) si trei grupuri care au practicat diferite tipuri de exercitii: sesiuni de aerobic de intensitate moderata, de intensitate crescuta si sesiuni de ridicare a greutatilor de in-tensitate medie. S-au constatat progrese notabile in ce priveste reducerea timpului de adormire (54%), cresterea perioadei de somn (21%) si calitatea somnului (18%) in randul subiectilor care au participat la programe aerobice de intensitate medie.

Talasoterapia
Exista o serie de tehnici de masaj ce folosesc intens apa de mare. Tehnicile sunt multe, ele fiind aplicate in functie de rezultatul care se urmareste a fi obtinut: daca esti tensionata, vor fi potrivite masaje prin „afuziune”: stai intinsa pe o masa confortabila si esti bombardata de o multime de jeturi fine de apa calda de mare.

Vibratii in tot corpul
Se aduna din ce in ce mai multe date care sustin ipoteza ca platformele folosite pentru a transmite vibratii moderate in picioare – si de aici in tot corpul – pot fi benefice pentru sanatatea noastra si mai ales pentru cei sedentari. Sedintele sunt foarte simple si deloc solicitante: stai timp de un minut pe platforma si repeti acest ciclu de sase ori cu pauze mici. Rezultatele se vad daca practici acest set de exercitii de minimum trei ori pe saptamana, timp de cateva luni.

O cafea, va rog!
Chiar daca inainte se spunea ca peste cinci cafele pe zi iti pot produce boli grave, nutritionistii au ajuns la sentimente mai bune fata de invioratoarea bautura. Numarul mare de antioxidanti pe care ii contine recomanda cafeaua cat mai multora dintre noi. Americanii isi iau numai din cafelele consumate zilnic peste 50% din necesarul de antioxidanti! In plus, cafeaua de dimineata se pare ca scade riscul bolilor cardiovasculare; ba chiar consumul mare de cafea a fost asociat, intr-un studiu publicat in ianuarie, cu scaderea riscului de cancer ovarian.

Un pic de vin rosu
Consumat cu moderatie, protejeaza inima de infarctele miocardice si prelungeste viata. Resveratrolul este o substanta identificata in struguri, vin rosu, rodii, precum si in alte fructe. Se pare ca modul de actiune este foarte complex, resveratrolul reusind sa activeze anumite mecanisme foarte fine intracelulare, ce au legatura cu expresia anumitor gene umane – efecte care se traduc printr-un consum caloric mai mic si o mai buna utilizare a grasimilor.

NuMersul sustinut – cel mai bun pentru hipertensivi
Mersul pe jos nu este doar relaxant, ci si foarte sanatos – un studiu canadian recent arata ca mersul pe jos in ritm alert timp de 30 de minute a fost cel mai bun remediu nefarmacologic pentru scaderea tensiunii arteriale in randul unor subiecti inregistrati sistematic cu tensiuni arteriale usor peste limita superioara a normalului (borderline). Asadar, daca doctorul te-a descoperit cu o tensiune arteriala usor crescuta, este timpul sa faci niste schimbari in viata ta: umbla la alimentatie, la „vicii” si la nivelul de activitate fizica.

Alimentele ecologice sunt mai sanatoase?
Prin alimente „ecologice” intelegem acele alimente la a caror producere nu s-a folosit niciun fel de ingrasamant chimic sau alte chimicale, pe post de fertilizanti sau insecticide. Alegand sa le consumi nu faci altceva decat sa aduci un mare bine mediului inconjurator. Numai ca ele vor contine o groaza de calorii si, fiind si mai gustoase, vei avea tendinta sa mananci mai multe si astfel sa castigi usor in greutate. Deci, ele sunt mai bune pentru mediu; pentru noi, sunt mai gustoase, insa trebuie consumate cu masura.

de dr. Adina Grigorescu; Foto: Dreamstime

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton