Slăbit de urgenţă: Dieta pentru arderea grăsimilor

.

Dacă vrei să îţi păstrezi tonusul muscular şi să dai jos numai surplusul de grăsime, îţi propunem o dietă la îndemână care te va ajuta să obţii rezultatele dorite. Meniul diversificat şi fără restricţii cantitative îţi va permite să nu simţi senzaţia de foame şi să fii plină de energie.
 

ZIUA 1

Mic dejun: salată de fructe cu struguri, prune, mere sau fructe de sezon, pâine prăjită, miere.
Gustare: iaurt degresat cu fructe de sezon.
Prânz: salată cu o linguriţă de ulei de măsline şi oţet, mini-pizza.
Cină: peşte înăbuşit cu ghimbir, varză şi orez fiert.

ZIUA 2

Mic dejun: cereale cu portocale, grepfrut sau alte fructe de sezon.
Prânz: peşte slab cu mirodenii, suc natural de banane.
Gustare: un fruct de sezon.
Cină: carne de vită cu varză.

ZIUA 3

Mic dejun: 2 ouă fierte tari, brânză degresată, roşii, castraveţi, măsline, suc de lămâie, lipie.
Gustare: iaurt cu stafide.
Prânz: salată de pui fiert cu legume, paste cu busuioc.
Cină: supă de legume, pâine de secară.

ZIUA 4

Mic dejun: cereale cu stafide şi lapte degresat.
Prânz: pâine de secară cu curcan la grătar şi salată verde, un fruct de sezon.
Gustare: iaurt degresat.
Cină: legume fierte (mazăre, morcovi, broccoli).

ZIUA 5

Mic dejun: fructe de sezon (mere, portocale, grepfrut, kiwi, pomelo etc.).
Gustare: biscuiţi integrali cu brânză de vaci slabă.
Prânz: cartofi fierţi cu salată de morcovi şi sos de verdeaţă.
Cină: peşte slab cu salată de varză albă.

ZIUA 6

Mic dejun: cereale cu stafide şi lapte degresat.
Gustare: mandarine.
Prânz: friptură de vită sau pui la grătar cu lipie, salată de legume cu o linguriţă ulei de măsline şi oţet.
Cină: dovleac la cuptor, roşii, spanac.

ZIUA 7

Mic dejun: clătite (din făină integrală) cu stafide şi brânză de vaci slabă.
Prânz: paste cu ton şi parmezan ras.
Gustare: un fruct de sezon.
Cină: supă de legume cu pâine neagră.

Trucuri pe care trebuie să le ştii

Topirea grăsimii din organism se datorează în proporţie de 80 % nutriţiei. Un model de program pentru masă este: mic-dejun (6:30), gustare (9:30), prânz (12:30), gustare (15:30), cină (18:00).
Este bine să te hrăneşti cât mai mult în timpul procesului de pierdere a grăsimii. Dacă pierzi 0,5-1 kg de grăsime pe săptămână şi consumi 1400 calorii pe zi, înseamnă că ai ales calea  cea bună.
Un mic-dejun echilibrat în carbohidraţi, proteine şi puţină grăsime echilibrează metabolismul şi zahărul din sânge pentru tot restul zilei.
Proporţia optimă într-o porţie de mâncare este de 40-50 % carbohidraţi (dau energie), 25-30 % proteine (întăresc ţesutul muscular şi ajută la arderea grăsimilor) şi 20-30 % grăsimi sănătoase (echilibrează nivelul hormonal şi dau senzaţia de saţietate).

ŢINE MINTE!

 În timpul dietei e necesară activitatea fizică regulată (20-30 de minute zilnic), fie că e vorba de mers în pas vioi, urcarea scărilor, exerciţii de gimnastică, alergare uşoară etc.)  Bea 1,5-2 litri de apă pe zi.  Nu consuma alcool şi dulciuri. Porţiile de mâncare nu au limitare cantitativă, dar consumă cât este necesar organismului, nu până te simţi sătulă.

    
Vedete din Romania Vedete internationale