Ai pus pe tine câteva kilograme în plus în concediu şi ai vrea să încapi din nou în pantalonii preferaţi sau în fusta îndrăgită? Dieta de toamnă este soluţia ideală. După doar patru zile te vei simţi excelent în pielea ta, iar rezultatele vor fi vizibile. Talia va deveni mai subţire şi vei îndrăzni să îmbraci iar hainele care-ţi plac.Secretul e alimentaţia echilibratăSavurează pe îndelete mâncărurile delicioase şi sănătoase de la mesele principale pentru că îţi vor oferi energie de-a lungul întregii zile. În afară de acestea, bea dimineaţa un pahar mare cu suc de fructe, iar seara mă-nâncă o supă de legume. Între mese poţi lua două gustări, care te ajută să învingi foamea. Nu uita de lichide. Cu cât bei mai mult, cu atât uiţi mai uşor de foame.Idei pentru gustăriPoţi alege din variantele de mai jos:150 g de iaurt degresat amestecat cu două linguri de cereale şi o linguriţă de miere. Se consumă împreună cu o piersică sau o nectarină.200 g suc de legume la alegere (suc de morcovi, suc de roşii, suc de sfeclă roşie etc.).200 g castraveţi şi un ardei gras, tăiate mărunt şi amestecate cu 3 linguri de brânză de vaci degresată.Salată de fructe din fructele pe care le regăseşti în tabelul alăturat.Alege fructele pe care le consumi în funcţie de caloriile pe care le conţin. Cât priveşte cantitatea de grăsime din ele... aceasta este aproape nulă. Prima ziIngrediente: 350 g paste, sare, 600 g conopidă, o ceapă, un ardei iute, o lingură de ulei de măsline, piper, 80 g salam tăiat felii, busuioc.Preparare: Pastele se fierb în apă sărată. Conopida se curăţă, se spală şi se desface în bucăţele, iar tulpina se taie bucăţi mici. Se fierbe câteva minute în apă sărată, se scurge şi se lasă să se răcească. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, ardeiul iute se taie în rondele subţiri. Ceapa se căleşte cu o lingură de ulei, se adaugă ardeiul, salamul şi conopida. Se condimentează cu sare, piper şi busuioc. După ce s-au prăjit puţin se pun în farfurie alături de paste şi se consumă calde.Citeşte continuarea pe pagina următoare!A doua ziIngrediente: 400 g file de peşte, 200 g cartofi, 700 g praz, două linguri de ulei de măsline, 125 g smântână degresată, sare, piper, nucşoară, o lingură de vin alb, zeamă de lămâie, o lingură de făină, mărar.Preparare: Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă. Prazul se curăţă, se spală bine şi se prăjeşte cu o lingură de ulei. Se adaugă 250 ml de apă şi se lasă la foc mic şapte minute, acoperit. Se adaugă smântâna şi o lingură de făină.Se amestecă până prinde consistenţă. Legumele se condimentează cu sare, piper, nucşoară şi vin alb. Peştele se prăjeşte cu o lingură de ulei şi deasupra se stoarce zeama de la jumătate de lămâie. La sfârşit se presară mărarul tăiat mărunt.Câte calorii conţin 100 g de:Ananas - 60 kcal - 0 g grăsimeMere - 50 kcal - 0 g grăsimeBanane - 90 kca - l 1 g grăsimeMandarine - 36 kcal - 0 g grăsimePortocale - 54 kcal - 0 g grăsimeStafide - 270 kcal - 1 g grăsimeStruguri - 74 kcal - 0 g grăsimeLămâi - 27 kcal - 0 g grăsimeCiteşte continuarea pe pagina următoare!A treia ziIngrediente: 800 g morcovi, 400 g conopidă, 4 linguri de unt cu conţinut scăzut de grăsime, 400 g mazăre, sare, vegeta, nucşoară, 4 cârnăciori, 2 linguriţe de pătrunjel tăiat fin, foi de dafin.Preparare: Morcovii se curăţă, se spală şi se taie felii. Conopida se spală şi se taie în bucăţele. Se încinge untul şi se pun la prăjit morcovii, conopida, mazărea şi foile de dafin. Se adaugă 500 ml de apă şi o linguriţă de vegeta. Se condimentează cu sare şi nucşoară. Cârnăciorii se taie feliuţe, se adaugă peste legume şi se lasă la foc mic cinci minute. La urmă se presară pătrunjelul.Citeşte continuarea pe pagina următoare!A patra ziIngrediente: 200 g dovlecei, sare, patru felii de şniţel de curcan, piper alb, două linguri de ulei de măsline, 150 g ciuperci, o lingură de făină, 3 linguri de smântână cu conţinut scăzut de grăsimi.Preparare: Dovleceii se curăţă şi se taie în felii pe lung. Se fierb în apă sărată 3 minute, se scurg şi se lasă la uscat. Carnea se sărează, se pipereză şi se aşază peste feliile de dovlecei. Se rulează şi se prăjesc în uleiul de măsline, la foc mic, 20 de minute. Ciupercile se spală, se toacă şi se fierb în 200 ml de apă. Se adaugă o jumătate de lingură de făină, smântână şi condimente. Sosul obţinut se toarnă peste rulouri.Foto: Northfoto, Thinkstock