Antrenoarea de fitness care acum câţiva ani avea nu mai puţin de 100 de kilograme, Cori Grămescu, a pus la punct o dietă perfectă pentru această perioadă de după sărbători.
Antrenoarea de fitness care acum câţiva ani avea nu mai puţin de 100 de kilograme, Cori Grămescu, a pus la punct o dietă perfectă pentru această perioadă de după sărbători.
”Veţi slăbi garantat până la 3 kilograme şi după care vă veţi simţi, cu siguranţă, mai light şi mai sănătoşi. Ce faceţi cu resturile de drob, friptură de miel, ouă, borş de miel, cozonac şi pască? Daţi-le de pomană unor familii nevoiaşe!”, declară Cori Grămescu.
Statisticile arată că în perioada sărbătorilor de Paşte, românii se îngraşă cu circa 3kg. Carnea de miel este o carne grea de fel, iar farmecul sărbătorilor româneşti de Paşte constă tocmai în mesele îmbelşugate împreună cu familia şi prietenii, pline de cozonac, pască, drob, friptură şi borş de miel, vin, salată boeuf şi ouă.
Dieta de detoxifere este bazată pe legume de sezon, nuci şi lactate naturale, şi 4L de lichide pe zi.
”Pe durata celor 4 zile de detoxifiere, eliminaţi complet cafeaua, alcoolul şi, ideal fără tutun! Lichidele recomandate sunt apă plată, ceai de urzici, ceai detoxifiant, suc de iarbă de grâu şi suc de sfecla roşie. Antrenamentele sunt obligatorii, zilnic, câte o oră pe zi: o zi cardio, Taebo Technique sau Essential Fitness şi o zi programe de tonifiere, cu greutăţi libere şi benzi elastice şi exerciţii bazate pe principiile antrenamentului metabolic, cum ar fi Upper Body Tone, Flex Fitness, Fitness Evolution sau 3D Fitness. Exerciţiile fizice sunt menite să îmbunătăţească tonusul muscular şi să reducă stratul adipos. Exerciţiile cardio sunt bune pentru eliminarea grăsimii de pe corp, exerciţiile de rezistenţă şi forţă pentru creşterea masei musculare şi exerciţiile de izometrie şi pliometrie, pentru a obţine cele mai rapide rezultate”, declară Cori Grămescu.
Meniu recomandat de Cori Grămescu:
Mic-dejun: Salată dintr-o jumatate de avocado, o roşie, un ardei gras şi salată verde creaţă, din belsug. Adaugaţi o lingură de ulei de măsline şi puţină zeamă de lămaie
Gustarea 1: un iaurt natural, de maximum 2% grăsime
Prânz: un bol de supă crudă de roşii (roşii, ţelină apio, ardei roşu, apă) şi o salată energizantă cu germeni de alfalfa (salată verde mix, ardei vere, seminţe de dovleac crude, roşii cherry, o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie. Germenii de alfalfa se găsesc în plafare şi în magazinele de produse BIO.
Gustarea 2: 30g migdale/caju/nuci crude
Cina: quinoa de primăvara (2 linguri quinoa fiartă, 2 roşii tăiate cuburi, un ardei gras tăiat cuburi, 2 legături de pătrunjel verde tocat mărunt, zeama de lămâie). Se amestecă legumele, se decorează cu câteva Frunze de pătrunjel verde, o flelie de lămâie sau lime şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline extra virgin.