Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt deserturile prietenoase cu silueta. „Satisfacție maximă cu un aport minim de calorii!”

.

Mihaela Bilic a vorbit în mediul online despre variantele de desert prietenoase cu silueta. Celebra nutriționistă a explicat pe pagina sa de Facebook, unde vine mereu cu sfaturi utile legate de alimentație și sănătate, că există unele dulciuri care nu sunt atât de periculoase pentru siluetă așa cum ne imaginăm.

Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt deserturile prietenoase cu silueta

Mihaela Bilic spune că sunt două deserturi de bază pe care le putem consuma, cu moderație, fără a avea teama că ne vom îngrășa.

“Relația noastră cu zahărul este una specială iar noi, doamnelor, datorită complexității emoționale, găsim în dulciuri o sursă de plăcere care nu trebuie neglijată. Recunoașteți, nu are nicio legătură cu foamea, ne e poftă de ceva bun! Care sunt produsele care ne oferă satisfacție maximă cu un aport minim de calorii? Tot ce e cremos și pufos!” – a scris Mihaela Bilic, pe contul său de Facebook. Apoi a explicat concret despre ce dulciuri este vorba și de ce nu ne fac rău.

Citeşte şi: Este sau nu apa minerală nocivă pentru siluetă? Ce spune Mihaela Bilic: „Are efect de alcalinizare în organism”

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi mâncând orice ne place. „Cartofi prăjiți, sarmale!” Singura regulă de care trebuie să ținem cont

Citeşte şi: Mihaela Bilic, despre cum putem slăbi cu brânză: „Mult și repede. Indiferent de ce conținut de grăsime are!”

Citeşte şi: Mihaela Bilic: „Teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea”. Ce spune despre postul intermitent / Exclusiv

Nutriționista spune că înghețata este pe primul loc când vine vorba despre deserturile sănătoase. Condiția ca să nu ne afecteze silueta este să o mâncăm simplă, fără adaos de sirop, glazuri, fructe confiate sau nuci.

“Pe primul loc în top vom pune înghețata. Nu aia plină de nuci, caramel și sos de ciocolată, ci o înghețată banală de vanilie sau cacao. Ce e bun la înghețată? Faptul că e pufoasă și aerată ne dă impresia că mâncăm mult. În realitate înghețata este expandată cu aer, volumul e de două ori mai mare decât greutatea, dacă o lăsa să se dezghețe veți vedea că rămâne doar jumătate de cutie.

Este un desert pe bază de lapte din care zahărul se absoarbe lent și are mai puține calorii decât orice prăjitură. Consistenta ei cremoasă face bine la creier, stimulează zone speciale responsabile de plăcere… nu e de mirare că cea mai bună înghețată e la fundul cutiei, când a apucat să se dezghețe!” – e precizat Bilic, în postarea ei.

Dina a doua categorie de deserturi “bune” fac parte cele pe bază de lapte. Și aici există o regulă de consum, aceea să nu adăugăm zahăr în exces, ci să echilibrăm gustul preparatului cu scorțișoară, un condiment ce reglează glicemia.

“Tot cremos și tot nepericulos pentru siluetă este orice desert pe bază de lapte: orez cu lapte, griș cu lapte, budincă. Lactoza din lapte este un carbohidrat cu absorbție lentă care nu pune în pericol echilibrul glicemiei. Este adevărat, nu are aceeași putere de îndulcire ca zahărul, însă merită să profităm de gustul dulce natural obținut din amestecul de lapte cu făinoase. Ideal ar fi să nu mai adăugăm zahărul din exterior. Folosiți scorțișoară, aduce o aromă specială și reglează și glicemia” – a continuat nutriționista.

Când mâncăm desertul pentru a nu ne îngrășa

Mihaela Bilic a mai spus că deserturile mâncate la sfârșitul mesei îngrașă mai mult decât cele consumate pe stomacul gol.

“Zahărul dintr-un desert se absoarbe mai rapid și în cantitate mai mare dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge este mai mică.

Evitați să consumați dulciuri înafara meselor, sub formă de gustare, produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă. Deci înghețată să fie, dar nu pe burta goală și nici toată cutia!” – a încheiat Mihaela Bilic.

Foto – Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton