După un „maraton” culinar în care ai gustat şi ai savurat bunătăţile tradiţionale, vine timpul şi pentru detoxifierea organismului. Îţi recomandăm o dietă la îndemână, ce conţine o largă varietate de alimente accesibile. În scurt timp, vei fi mai relaxată şi mult mai uşoară decât ai crede.
►LUNI
Mic dejun (ora 8.00): o cană cu lapte, cereale integrale, o cafea (o linguriţă de miere sau zahăr brun).
Gustare (ora 11.00): o portocală.
Prânz (ora 14.00): supă de legume/roşii, 200 g piept de pui, salată verde.
Gustare (ora 17.00): o portocală.
Cină (ora 19.00): supă de legume/roşii.
►MARŢI
Mic dejun: un iaurt (maximum 2% grăsime), cereale integrale, o cafea (o linguriţă de miere sau zahăr brun).
Gustare: patru felii pomelo.
Prânz: supă de legume/roşii cu 200 g friptură de vită şi salată de varză.
Gustare: patru felii pomelo.
Cină: supă de legume/roşii.
►MIERCURI
Mic dejun: o cană cu lapte, cereale integrale, o cafea (cu o linguriţă de miere sau zahăr brun).
Gustare: un măr.
Prânz: supă de legume/roşii, 200 g piept de pui/curcan, salată de crudităţi.
Gustare: un măr.
Cină: supă de legume/roşii.
►JOI
Mic dejun: un iaurt (maximum 2% grăsime), cereale integrale, o cafea (cu o linguriţă de miere sau zahăr brun).
Gustare: o jumătate de grepfrut.
Prânz: supă de pui, orez brun şi legume verzi.
Gustare: o jumătate de grepfrut.
Cină: supă de pui.
►VINERI
Mic dejun: o omletă preparată din două ouă (în tigaia de teflon, fără adaos de ulei), o roşie, un ardei, o feliuţă de brânză, o cafea (cu o linguriţă de miere sau zahăr brun).
Gustare: un kiwi.
Prânz: supă de pui, salată bulgărească.
Gustare: un kiwi.
Cină: supă de pui.
►SÂMBĂTĂ
Mic dejun: o cană cu lapte, cereale integrale, o cafea (o linguriţă de miere sau zahăr brun).
Gustare: o portocală.
Prânz: supă de pui, orez brun şi legume verzi.
Gustare: o portocală.
Cină: supă de pui.
►DUMINICĂ
Mic dejun: o omletă preparată din două ouă (în tigaia de teflon, fără ulei), o roşie, un ardei, o feliuţă de brânză, o cafea (cu o linguriţă de miere sau zahăr brun).
GUSTARE: PATRU FELII POMELO.
PRÂNZ: SUPĂ DE PUI, SALATĂ BULGĂREASCĂ.
GUSTARE: PATRU FELII POMELO.
CINĂ: SUPĂ DE PUI.
PRINCIPII IMPORTANTE ÎN URMAREA DIETEI
► Mănâncă mai puţin decât consumul de calorii necesar corpului tău.
► Ia mesele la ore fixe, nu în funcţie de cum îţi aminteşti.
► Consumul în cantităţi mici face minuni.
► Începe întotdeauna dieta cu mult optimism şi evită ispitele culinare.
BONUS
În weekend te poţi răsfăţa cu o prăjitură sau cu o îngheţată, dar nu uita să le consumi înainte de ora 12.00, pentru ca organismul să aibă timp să consume peste zi caloriile ingerate.
Foto: Thinkstock