Dieta indiană de 7 zile este una apreciată, atât pentru rezultatele promise – pierderea în greutate destul de rapidă, dar și pentru faptul că presupune o detoxifiere a organismului. Iată care sunt principiile în dieta indiană.
Dieta indiană are la bază câteva reguli foarte importante, fiind, în principiu o dietă lacto-vegetariană. Este una dintre dietele de slăbit eficiente, preferată de foarte multe persoane pentru că nu limitează cantitățile de mâncare, ci doar felul cum se combină alimentele. Totuși, este indicat să menținem cantități moderate de alimente, pentru a ne bucura de rezultate în cele 7 zile.
Cum funcționează dieta indiană
În dieta indiană sunt extrem de importante primele 4 zile, care sunt și cele mai stricte din punct de vedere al alimentelor permise. Acestea vor fi și cele mai grele, cele care pun cel mai mult la încercare dorința de reușită. Scopul acestor zile este, pe lângă pierderea kilogramelor, și o oarecare detoxifiere a organismului.
De asemenea, important de menționat este că, în această dietă, nu este permis consumul de alcool și este obligatoriu să fie băuți 2 litri de apă zilnic.
Deși dieta nu impune cantitățile de mâncare, este bine de știut că, în mod ideal, la o masă este bine să consumăm o cantitate egală cu dimensiunea palmei noastre.
Beneficiile acestei diete de slăbit stau în faptul că legumele şi fructele sunt pline cu vitamine şi minerale esenţiale şi satisfac cerinţele nutriţionale ale corpului. Dieta este bogată în carbohidraţi complecși, cum ar fi orezul brun, care este bogat în substanţe nutritive esenţiale, precum magneziul, potasiul, calciul şi fibrele, având în acelaşi timp o cantitate mică de grăsimi.
Dacă dieta indiană nu e pe gustul tău, încearcă dieta Rina
Meniu în dieta indiană pe zile
Meniul în dieta indiană se poate face în funcție de preferințe, însă trebuie ținut cont de câteva reguli foarte importante pentru reușita acestei cure de slăbire.
Meniu ziua 1 în dieta indiană- fructe
Se vor consuma numai fructe. Se pot consuma toate fructele din lista celor permise, cu excepţia strugurilor, bananelor, lychee şi mango, în orice cantitate. Indicat ar fi să se consume mai mult pepene verde, mere, portocale, rodii, căpşune şi pepeni galbeni. Se poate mânca de câte ori este nevoie pe zi, dar nimic altceva decât fructe.
Meniu ziua 2 în dieta indiană – legume
În ziua a doua din dieta indiană se pot consuma oricât de multe legume, până la saţietate, însă este important ca ele să fie fierte sau crude. Se poate începe ziua cu un cartof fiert şi o lingură de unt, alături de ceai. Acest lucru se face pentru a oferi organismului suficientă energie şi carbohidraţi pentru ziua respectivă.
Meniu ziua 3 în dieta indiană – Ziua fructelor și legumelor
Ziua 3 este o combinaţie a zilelor 1 şi 2. Se pot mânca fructele şi legumele menţionate, în orice cantitate, şi se bea multă apă. Sistemul este setat pentru a arde excesul de kilograme. Poftele pot încerca să domine, dar pierderea în greutate şi la cele mai bune rezultate trebuie să fie obiectivele de la care nimeni nu trebuie să se abată.
Meniu ziua 4- Banane și lapte
Se pot mânca până la 6 banane pentru întreaga zi. Se pot bea până la 4 pahare de lapte. Deşi bananele pot îngrăşa, în această dietă ele acţionează ca o sursă de potasiu şi sodiu pentru organism.
Meniu ziua 5 – roşii, varză, germeni şi brânză de vaci.
Se pot mânca roşii, varză, germeni şi brânză de vaci. De asemenea, se pot adăuga bucăţi de soia la masă (dar atenție la eticheta produslui, soia modificata genetic sau cu aditvi poate face mai mult rau) sau se poate prepară o supă gustoasă cu ingredientele menţionate. Trebuie crescut şi aportul de apă în ziua 5.
Ziua 6 – supe, varză, germeni şi brânză de vaci.
Această zi este puţin diferită de ziua 5. Seamănă cu ziua anterioară, cu excepţia roşiilor. Supa gustoasă şi o mulţime de apă ar trebui să ajute pe timpul zilei. Legumele vor oferi vitamine şi fibre corpului. În acest moment, se vor observa schimbările în corp.
Meniu ziua 7 – fructe, orez, legume
Ultima zi a planului de dietă. Aceasta este cea mai importantă zi. Fructe proaspete, o ceaşcă de orez brun sau alte legume. A nu se uita de consumul de apă!
Vezi și dieta balerina, care te ajută să slăbești foarte repede
Alimente permise în dieta indiană
Legume permise în dieta indiană:
Cartofi (numai pentru micul dejun din ziua 2)
Castravete
Salată
Varză
Broccoli
Ardeii graşi
Ceapa
Spanac
Morcovi
Conopidă
Leguminoase:
mazăre, linte, năut.
Fructe:
mango,
papaya,
rodie,
guava,
portocale,
mere,
pepene galben,
pere,
prune,
banană.
Nuci și semințe: caju, migdale, arahide, fistic, semințe de dovleac, semințe de susan. Nucile au un aport mare de calorii, așa că trebuie să fim foarte atenți la cantitate.
Ierburi și mirodenii: usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia de ardei, turmeric, piper negru, schinduf, busuioc etc.
Grăsimi sănătoase: lapte de cocos, lactate nedegresate, avocado, ulei de nucă de cocos, ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de susan. La fel ca și în cazul nucilor, uleiurile au un aport mare de calorii, așa că trebuie să fim foarte atenți la cantitate.
Surse de proteine: tofu, legume, lapte, nuci și semințe.
După cele 7 zile urmate în dieta indiană este foarte important să revenim treptat la o alimentație normală. Excesele ne pot cauza un mare disconfort fizic. Desigur, pentru a ne menține în formă este necesar să optăm în continuare pentru o dietă echilibrată și-un stil de viață sănătos.