Pâinea este unul dintre alimentele nelipsite de pe mesele românilor. Din punct de vedere nutrițional, pâinea este un aliment complex care se află la baza piramidei alimentare și are o mulțime de beneficii pentru sănătate: contribuie la reglarea funcțiilor intestinale, aduce organismului un aport de minerale esențiale (calciu, magneziu și potasiu) și de vitamine hidrosolubile din grupa B și oferă energie sistemului nervos și cerebral. Cu toate acestea, consumată în exces sau în combinații cu alte anumite alimente, pâinea poate contribui la acumularea kilogramelor nedorite.
Anca Alungulesei, specialist în nutriție și alimentație sănătoasă și creatoarea Psiho-Dietei, a descoperit pâinea care nu îngrașă.
Citeşte şi: Semne că nu trebuie să mai mănânci pâine
„Atât pâinea cât şi ciocolata sunt în topul preferinţelor majorităţii oamenilor. În momentul în care afli că, pentru a slabi, nu mai ai acces la ele, gradul de motivaţie scade considerabil. Şi acest lucru se întâmplă nu pentru că persoana ar avea o problemă cu motivaţia, ambiţia şi autocontrolul, ci pentru că glucoza a pus cu adevărat stăpânire atât pe corpul, cât şi pe creierul lor. Şi atât corpul, cât şi creierul o cer incontinuu”, a explicat Anca Alungulesei pe blogul său.
Nutriționista spune că foarte important, în orice cură de slăbire, este reactivarea senzațiilor de sațietate și foame pe care le avem în mod natural.
Citeşte şi: Dietă: Pâinea îngraşă sau nu? Ce spune nutriţionistul
„Atât timp cât nu înţelegem cu exactitate care este rolul, valoarea şi însemnătatea mâncării din farfurie, putem avea cea mai sănătoasă farfurie din lume, căci rezultatele nu vor fi cele aşteptate. Cu toţii ne-am născut într-o stare naturala de a recunoste senzaţia de nevoie, dar şi de saţietate a corpului. Trebuie doar să ne reactivam aceste simţuri. Doar aşa mâncarea ne este un aliat pentru corp, suflet şi creier şi nu un ”duşman”, aşa cum este percepută de persoanele care vor să slăbească”, a mai spus experta în alimentație sănătoasă.
Ce conține pâinea care nu îngrașă, conform rețetei Ancăi Alungulesei.
Ingrediente uscate:
- 150 gr. făină de migdale
- 50 gr. făină de cocos
- 40 gr. făină de in
- 15 gr. tărâțe de psyllium
- 1 linguriță de bicarbonat
- 10 gr. drojdie uscată
- 1/2 linguriță de sare neiodată
Ingrediente umede:
- 3 albușuri de ou
- 1 ou întreg
- 1 lingură de oțet de mere
- 1 lingură de ulei de cocos (dezodorizat)
- 1 pahar de apă călduță
Puteți vedea în clipul de mai jos cum se prepară pâinea care nu îngrașă:
Foto – 123rf.com
Citește și cum să faci cea mai bună pâine de casă
Ultima modificare iulie 18, 2023 12:49 pm