Carmen Brumă, despre cele mai frecvente greșeli care ne împiedică să slăbim. „Prea mult sport!”

.

Carmen Brumă a vorbit în mediul online despre cele mai frecvente greșelile care ne împiedică să pierdem kilogramele nedorite.

Cele mai frecvente greșeli care ne împiedică să slăbim

Celebra nutriționistă a postat pe Instagram un clip video în care vorbește despre unde greșim atunci când ne punem în plan dăm jos câteva kilograme. Fără a aduce în discuție planul alimentar, partenera de viață a lui Mircea Badea spune că există trei aspecte de care trebuie să ținem cont dacă vrem să avem rezultate vizibilie în procesul de slăbire – evitarea suprasolicitării cu exercițiile fizice, odihna corespunzătoare și rennunțarea la cântăritul zilnic.

„Trei greșeli care te împiedică să slăbești. Faci prea mult sport. Știu că ești obisnuit să auzi contrariul dar antrenamentele cardio lungi de o ora si peste pot crește nivelul de cortizol ceea ce va diminua arderea de grasime și va stimula pofta de mâncare, iar asta va face dificilă menținerea unui deficit caloric, esenițal într-un proces de slabire

Nu te cântări zilnic și nu te baza pentru monitorizare doar pe numărul de kilograme. Folosește un cântar inteligent care măsoară, pe lângă greutate și grăsimea viscerală, nivelul de hidratare, masa osoasă.

Nu dormi suficient sau somnul tău este unul superficial, iar asta  încetinește procesul de slabire, scade sinteza proteică și dereglează hormonii foamei și sațietătii” – a precizat Carmen Brumă pe Instagram.

De ce scăpăm atât de greu de grăsimea abdominală

CONȚINUT VIDEO UNICA

În cadrul unui interviu acordat cu ocazia Premiilor Unica.ro 2024, Carmen Brumă ne-a explicat de ce grăsima din zona abdomenului se dă cel mai greu jos într-un proces de slăbire. Nutriționista spune că greăsimea abdominală nu este doar inestetică, dar și foarte periculoasă pentru sănătatea generală.

„Când vorbim despre grăsimea abdominală, cred că e foarte important să punctez câteva lucruri. Grăsimea abdominală nu este foarte deranjantă doar din punct de vedere estetic, ea este și foarte periculoasă pentru că îți dă semnalul că nu este doar grăsime subcutanată, ci este și grăsime viscerală, acea grăsime care înconjoară organele vitale și care este asociată atunci când depășește o anumită cantitate cu boli cardio-vasculare, cu diabet de tip II, cu o grămadă de boli pe care nu ți le dorești.

Deci nu trebuie să dai burta jos doar pentru costumul de baie. Deși foarte mulți fac acest lucru. Trebuie să ai un abdomen plat pentru că este mai sănătos așa” – ne-a declarat, în exclusivitate nutriționista.

Citeşte şi: Fiul lui Mircea Badea și Carmen Brumă a împlinit 10 ani. Imagini de la petrecerea lui Vlad

Citeşte şi: Avantajele și dezavantajele micilor la grătar. Carmen Brumă: „Sunt o sursă foarte bună de proteine!”

Citeşte şi: Carmen Brumă, trei sfaturi care te ajută să slăbești sigur. „Lupta cu kilogramele se câștigă, în primul rând, cu psihicul!”

Citeşte şi: Carmen Brumă, despre cum putem trece de sărbători fără a ne îngrășa. „Paștele reprezintă o încercare grea!” / Exclusiv

Și legat de sculptarea abdomenului, Carmen Brumă ne recomandă să ne îndreptrăm atenția mai mult spre alimentația corectă, nu exclusiv pe exercițiile fizice.

„Apoi, abdomenul se face în primul rând în bucătărie. Este o axiomă din zona aceasta wellness- fitness care e perfect adevărată. Poți să faci un milion de abdomene în fiecare zi, dacă nu ai grijă ce mănânci, nu se va vedea lucrul acesta pe abdomenul tău. Mușchii, într-adevăr, vor fi lucrați, dar vor fi în permanență acoperiți de o păturică de grăsime. Dacă nu dai păturica jos în bucătărie, nu au cum să se vadă abdominalii” – a adăugat Carmen Brumă.

Foto – Instagram / 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton