Dietă: 7 secrete ca să fii suplă toată viaţa

.

Cine a zis că, dacă vrei să fii suplă, trebuie să te privezi toată viaţa de alimentele gustoase? Poţi să consumi cam tot ce-ţi doreşti, ţinând cont de mai multe reguli simple.

1 Consumă fructe la micul dejun

Mănâncă fructe în prima parte a zilei, mai ales dimineaţa. Ele ajută organismul, fiind bogate în vitamine, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu. Fructele consumate la micul dejun îţi satisfac pofta de dulce care poate apărea pe parcursul zilei, evitând astfel să mai mănânci desert.

2 Ciocolata e permisă, dar cu grijă

De ce să mănânci ciocolată neapărat seara, riscând să te îngraşi şi, eventual să nu te mai odihneşti bine, ea fiind un excitant nervos? Poţi să consumi ciocolată a doua zi, dimineaţa şi chiar la prânz, dar fără să depăşeşti ora două. Astfel, îţi vei satisface pofta, fără niciun risc.

3 Alunele au întâietate la prânz

Dacă vrei să consumi nuci, alune, migdale sau diverse seminţe, mănâncă-le la prânz. Au un proces de digerare mai lent şi astfel ficatul tău nu se va resimţi şi nici nu te vei îngrăşa. În acest fel, organismul tău va putea beneficia de grăsimile „bune”, iar tu te vei bucura în continuare de gustul bun al oleaginoaselor, fără să te îngraşi.

4 Alege sucurile naturale

Renunţă la băuturile carbogazoase dulci care nu sunt sănătoase, îngraşă mult şi te balonează, în favoarea sucurilor naturale de portocale, grepfrut, fructe de pădure sau a limonadei, care sunt gustoase şi ajută inclusiv tranzitul intestinal. În aceeaşi categorie este inclus şi sucul natural de roşii, care poate fi consumat ca atare sau condimentat cu puţin piper.

5 Consumă mirodenii

Condimentele au efecte miraculoase asupra siluetei. Te ajută să elimini din organism grăsimile în exces şi toxinele. Scorţişoara reduce nivelul glucozei din sânge, ce contribuie la pierderea centimetrilor din jurul taliei, zona cea mai afectată de dezechilibrele nivelului de insulină. Chimenul stimulează metabolismul şi circulaţia sanguină. Boiaua de ardei iute stimulează metabolismul şi „arde” grăsimea în exces, mai ales în zona abdomenului. Busuiocul stimulează digestia, ajută la eliminarea gazelor şi detoxifică organismul. Totodată, ceaiul de busuioc duce la metabolizarea toxinelor din alimentaţie, inclusiv a grăsimilor.

6 Spune „da” cărnii de peşte

Carnea de peşte e recunoscută pentru proprietăţile sale nutritive fiind recomandat un consum regulat al acesteia măcar o dată la câteva zile. Principalul avantaj îl reprezintă grăsimile din seria acizilor graşi esenţiali omega 3, care ajută în lupta contra obezităţii, cresc energia fizică şi măresc tonusul psihic. Speciile care conţin cei mai mulţi acizi omega 3 sunt: macroul, heringul, sardinele, codul, tonul şi somonul. Pentru a nu-şi pierde din proprietăţi, trebuie preparat fiert sau marinat.

7 Fără citrice seara

Nu mânca citrice seara, pentru că îţi provoacă aciditate şi reprezintă şi un excitant nervos, motiv pentru care, chiar dacă vei dormi ca în mod obişnuit, nu te vei odihni îndeajuns. De asemenea, încearcă să nu combini citricele atunci când le consumi. Ca să nu ai senzaţia neplăcută de balonare, mănâncă-le separat. În acest fel, te vei putea bucura şi de gustul fiecărui fruct.

► APA, ELEMENTUL ESENŢIAL ÎN ALIMENTAŢIA CORECTĂ

Deşi o poţi considera ca un element banal în alimentaţie, apa are un rol foarte important în buna desfăşurare a funcţiilor organismului, inclusiv în privinţa siluetei. Apa te ajută să-ţi menţii greutatea, pentru că reglează metabolismul şi e esenţială pentru o digestie bună. Totodată, ajută oxigenul din sânge să transporte subsţanţele nutritive esenţiale pentru celulele corpului. Astfel, inima nu mai trebuie să lucreze din greu pentru a pompa sângele în tot organismul. Apa alungă şi stresul, pentru că 85% din ţesutul creierului este format din apă, iar dacă eşti deshidratată, atât organismul, cât şi mintea ar avea de suferit.

    
Vedete din Romania Vedete internationale