Dietă rapidă cu clătite

.

Eşti înnebunită după clătite? Nu-i aşa că visai ca într-o bună zi să mănânci clătite pe săturate, fără să-ţi faci griji pentru silueta ta? Ei bine, visul ţi s-a împlinit!
S-a inventat dieta pe bază de… clătite!

Prima zi

Micul-dejun
Este constituit din:
â–º o felie de pâine integrală prăjită, unsă cu un strat subţire de unt;
â–º40 g de şuncă nu prea grasă;
â–º un fruct de kiwi.

Prima gustare (între micul dejun şi prânz) este constituită din:
â–ºo felie de pâine integrală prăjită;
â–ºun triunghi de brânză topită;
â–ºo roşie tăiată în felii subţiri, presărate cu puţin mărar tocat mărunt.
Prânzul
Constă dintr-o clătită obţinută din următoarele ingrediente:
â–º1 ou;
â–º 1-2 linguri de făină;
â–º 5 linguri de lapte degresat;
â–ºapă;
â–ºun praf de sare;
â–º verdeaţă.

După ce este amestecată până ce se omogenizează, compoziţia astfel obţinută se păstrează la rece (frigider) 1-2 ore.

Pentru umplutură se taie în bucăţi 100 g de dovlecel, o roşie şi două fire de praz. Legumele se călesc într-o linguriţă de ulei şi se condimentează după gust.

Se pune o linguriţă de ulei în tigaie şi se lasă la încins, apoi se toarnă compoziţia ţinută la rece. Clătita coaptă bine se unge cu 30 g de brânză topită, se umple cu legumele călite şi se împătureşte.

A doua gustare (între prânz şi cină) este constituită din:
â–º o felie de pâine integrală prăjită;
â–º un triunghi de brânză topită;
â–º o roşie tăiată felii subţiri, amestecată cu puţin mărar tocat mărunt.
Cina
Pentru cină se prepară o salată uşoară din:
â–º 2 roşii;
â–º2 fire de praz (doar partea albă);
â–º100 g de ardei roşu;
â–ºl 40 g de brânză telemea.
Brânza şi legumele tăiate felii se amestecă cu puţin ulei şi sare.

A doua zi

Micul-dejun
Este constituit din:
â–º 200 g de iaurt slab;
â–º 2 mandarine şi un măr, tăiate în cubuleţe;
â–º 4 linguri de fulgi de ovăz;
â–º puţin fistic.

Prima gustare
Între micul dejun şi masa de prânz, se poate lua o gustare constând dintr-un măr mic şi o felie de pâine integrală prăjită.
Prânzul
La masa de prânz, se va mânca o clătită obţinută după aceeaşi reţetă:
â–º 1ou;
â–º 1-2 linguri de făină;
â–º5 linguri de lapte degresat;
â–º apă l sare;
â–º verdeţuri tocate mărunt.

În a doua zi, umplutura se obţine din următoarele ingrediente:
â–º 80 g de piept de pui;
â–º o linguriţă de sos de soia;
â–º 100 g de varză albă tocată mărunt;
â–º condimente (sare, piper).
Pieptul de pui se taie bucăţele şi se prăjeşte într-o linguriţă de sos de soia. După ce bucăţelele de pui au fost prăjite, în tigaie se adaugă şi cele 100 g de varză tocată. Amestecul astfel obţinut se condimentează cu puţină sare şi piper.
Clătita obţinută din compoziţia ţinută la rece se umple cu amestecul de carne şi legume.
A doua gustare
Între masa de prânz şi cină se mai poate lua o gustare constând dintr-un măr mic şi o felie de pâine integrală prăjită.
Cina
La cină se va mânca o felie de pâine integrală prăjită, cu o cremă obţinută din următoarele ingrediente:
â–º100 g de iaurt slab;
â–º puţin praz tăiat rondele fine;
â–º 2 linguri de smântână;
â–ºo jumătate de roşie tăiată bucăţele;
â–ºverdeaţă tocată mărunt;
â–º sare.
Pentru rezultate maxime, este indicat ca această dietă să fie asociată cu un sport sau cu plimbări alerte de 20-30 de minute.

    
Vedete din Romania Vedete internationale