Este bine ca măcar în primele două săptămâni de dietă să eviţi complet carnea pentru că aceasta nu are proprietăţi anti cancer, ca celelelalte alimente. Autoarea spune că produsele din carne şi peşte nu sunt rele, însă nu sunt nici necesare, iar caloriile pe care le consumi astfel ai putea să le iei din alimente cu adevărat benefice.
Probabil te întrebi de ce nu este indicat peştele, când toate dietele îl recomandă în cantităţi cât mai mari. Ea spune că o cantitate mai mare de omega 3 nu ne face mai sănătoşi şi nici nu ne apără de cancer.
În schimb, este important raportul între omega 3 şi omega 6, iar noi mâncăm prea mult omega 6, care favorizează procesele inflamatorii. Soluţia nu este să mâncăm mai mult omega 3, ci să mâncăm mai puţin omega 6, adică să renunţăm la margarine şi la unele uleiuri vegetale, cum sunt cele de porumb şi floarea soarelui.
Acestea ar trebui înlocuite cu uleiul de măsline, care garantează un risc scăzut de cancer, în special la sân. Ideal este uleiul extravirgin care e bogat în antioxidanti, grăsimi mononesaturate şi substanţe care inhibă apariţia tumorilor şi dezvoltarea celulelor canceroase şi previn procesele inflamatorii.