Că tot ţinem post înainte de Sărbători, de ce să nu ne bucurăm că putem slăbi în greutate? Iată o idee de meniu, pentru o săptămână întreagă!
LUNI
Mic dejun: două felii de pâine prăjită cu miere, 200 ml suc natural de fructe.
Prânz: supă de lobodă, mâncare de praz cu măsline.
Cină: salată de crudităţi (salată verde, roşii, ridichi, ceapă verde), tofu.
MARŢI
Mic dejun: salată de roşii, brânză de soia, două felii de pâine prăjită.
Prânz: supă de lobodă, mâncare de praz cu sos de roşii şi măsline.
Cină: spanac cu o felie de pâine prăjită, limonadă cu miere.
MIERCURI
Mic dejun: salată de fructe.
Prânz: supă de lobodă, ciuperci la grătar.
Cină: doi cartofi fierţi cu mirodenii (busuioc, rozmarin, curry etc.) şi o salată verde cu o linguriţă de ulei de măsline.
JOI
Mic dejun: două felii de pâine prăjită cu miere, 200 ml suc natural de fructe.
Prânz: supă de lobodă, mâncare de ştevie.
Cină: salată de crudităţi (salată verde, roşii, ridichi, ceapă verde), tofu.
VINERI
Mic dejun: salată de roşii, ridichi, tofu (brânză
de soia), două
felii de pâine prăjită.
Prânz: supă de praz, mâncare de ştevie.
Cină: doi cartofi fierţi cu mirodenii, salată verde.
SÂMBĂTĂ
Mic dejun: salată de fructe de sezon.
Prânz: supă de praz, ciuperci la grătar.
Cină: salată de crudităţi (salată verde, roşii,
ridichi, ceapă verde), brânză
de soia.
DUMINICĂ
Mic dejun: două felii de pâine prăjită cu miere, 200 ml suc natural de fructe.
Prânz: supă de praz, spanac cu două felii de pâine prăjită.
Cină: doi cartofi fierţi cu mirodenii, salată verde.
REŢINE!
► Poţi consuma o cafea dimineaţa, îndulcită cu zahăr brun sau cu miere.
► Pâinea prăjită poate fi înlocuită cu cea integrală.
► Evită bananele şi strugurii.
► La o masă, consumă numai o felie de brânză de soia.
Foto: Shutterstock