Dieta Oshawa promite energie, putere și un trup mai sănătos!

.

Principiile de la care a pornit dieta Oshawa i-au determinat pe mulți adepți să o numească dieta longevității sau dieta regenerării în armonie cu natura. Dieta Oshawa mai este cunoscută și drept dieta cu 7 cereale sau dieta macrobiotică și mulți cred în puterea ei de a vindeca organismul bolnav, nu doar de a elimina surplusul de kilograme.


Dieta Oshawa este una dintre cele mai simple diete de slăbit, dar are multe efecte miraculoase. Conform unor studii derulate în Statele Unite, această dietă promite o reechilibrare a organismului, regenerarea țesuturilor și a sângelui precum și refacerea energiei vitale a corpului.

Datorită acestor proprietăți se spune că dieta japonezului George Oshawa este un adevărat leac pentru boli incurabile, inclusiv pentru anumite forme de cancer. Dar cât de reale sunt promisiunile acestei diete? Iată ce trebuie să știi despre ea.

Cum a fost concepută dieta Oshawa

Dieta aceasta a fost concepută de urmașul unei familii de samurai și este bazată pe faimoasele principii yin și yang ale complementarității și echilibrului din natură. George Oshawa a fost un scriitor japonez care a devenit promotorul macrobioticii după ce a reușit să se vindece de tuberculoză cu o dietă simplă, bazată doar pe cerealele cu principiul yang. Regimul său alimentar cuprinde doar grâu, orez, orz, ovăz, secară, mei şi hrişcă, gătite cât mai simplu.

Conform lui Oshawa, starea de bine a unui om poate fi definită de șapte factori esențiali: ohihna, apetitul bun, somnul profund, memoria lungă, umorul, claritatea gândurilor, precizia acțiunii și recunoștința. Întreaga sa viață a militat pentru un regim alimentar echilibrat, fără zahăr și fără grăsimi, pentru armonie și moderație.

Cum se ține dieta Oshawa

Perioada optimă pentru această dietă este de 10 zile. Se consumă doar cele 7 cereale menționate mai sus, de preferat integrale, fierte sau coapte. Se admite doar apă și sare și se recomandă să bei cât mai multă apă în cele 10 zile cât ții dieta. Orice alt aliment este interzis. Nici măcar ceaiul nu este acceptat.

Cerealele din meniul Oshawa, grâul, orezul, orzul, ovăzul, secara, meiul şi hrişca se pot consuma în orice combinație și în orice cantitate, de mai multe ori pe zi. Pot fi repartizate în porții mici de mai multe ori pe zi, pentru a nu avea senzația de foame. Ele pot fi gătite sub formă de terci, turtițe la cuptor sau într-o combinație mai consistentă precum mămăliga.

Dieta cu 7 cereale necesită o perioadă de pregătire

Din cauza acestui meniu foarte strict, este indicat să ții o perioadă de pregătire înainte, de o săptămână, în care să renunți la orice preparat din carne, la prăjeli, la dulciuri, la cafea și la celelalte alimente preferate. Trebuie să pregătești organismul pentru perioada mai lungă de 10 zile în care va fi privat de nutrienții obișnuiți și mai ales de cei care dau dependență așa cum este zahărul, sarea sau cafeina.

Consumă porții cât mai mici din alimente dietetice, scade porțiile de pâine, de brânză sau de lapte și va fi mai ușor să urmezi regimul Oshawa.

De câte ori se poate repeta dieta Oshawa

Este o dietă destul de strictă și greu de ținut, dacă nu reușești să îți controlezi poftele și dependențele de anumite preparate. Perioada optimă este de 10 zile și se poate repeta după o pauză de 3 zile, de două ori pe lună.

Unei persoane sănătoase i se recomandă regimul macrobiotic cel puțin o dată pe an. Iar persoanelor care au probleme cu greutatea li se recomandă menținerea dietei, cu pauzele necesare, cel puțin 3 luni pe an pentru a ajunge la greutatea dorită.

Ce beneficii poate avea dieta cu cele 7 cereale

Adepții acestui regim spun că cerealele recomandate conțin suficiente substanțe nutritive pentru o dietă echilibrată. Cu toate acestea ea nu este lipsită de riscuri, de aceea beneficiile ei sunt puse sub semnul rezervei.

Încă din primele zile, alimentația simplă pe bază de cereale sporește energia organismului, se îmbunătățește digestia, gândirea devine mai ascuțită și atenția mai concentrată.

Privirea devine mai deschisă și mai limpede, tenul mai luminos, ai mai multă poftă de viață și se spune că poate vindeca impotența sau lipsa atracției sexuale.

Devii mai rezistentă la frig, se reduce transpirația, secrețiile naturale ale organismului au un miros mai fad și scapi de halenă sau mirosul urât al respirației.

Unele studii din Statele Unite ale Americii susțin că dieta Oshawa poate curăța sângele, ficatul și rinichii și poate combate dezvoltarea unor tumori periculoase. Fondatorul ei susținea că s-a vindecat de tuberculoză cu această dietă, fără să primească alte tratamente.

Dieta Oshawa este de ajutor și celor care vor să scape de fumat sau de dependența de alcool.

Ce riscuri presupune dieta lui George Ohsawa

Consumând doar cereale cu apă și puțină sare, organismul este privat de grăsimile bune, de zaharurile necesare creierului, de lipide și proteine, de mineralele de bază pe care le ia din carne.

Dieta Ohsawa este o dietă severă, restrictivă, greu de ținut și de suportat. Cerealele menționate conțin în general vitamine din grupul B și multe fibre care ajută digestia, dar corpul este privat de vitamina C, de vitamina A, de folați, antioxidanți și de proteinele de calitate care susțin activitatea.

Se poate slăbi cu regimul Ohsawa, așa cum se poate slăbi cu orice regim disociat, dar după ce vei încheia dieta, organismul va acumula rapid nutrienții de care a fost privat în cele 10 zile și este posibil să te îngrași la loc cel puțin unul sau două kilograme.

Numărul de kilograme pe care îl pierzi nu este deloc spectaculos după o singură cură. Trebuie să ții dieta cel puțin trei reprize cu pauză lungă între ele.

Este indicat să consulți un medic nutriționist sau medicul de familie înainte de a ține această cură, deoarece este posibil să te confrunți cu stări neplăcute de foame, dezechilibru și amețeli, cu dureri de cap și crampe abdominale de la preparatele cu cereale.

Dieta Oshawa rețete simple din cereale

Dieta Oshawa promite energie, putere și un trup mai sănătos!

gustări crocante în dieta Oshawa

Mămăligă din mei

Ingrediente: 100 g făină de mei, 500 ml apă

Făina de mei se pune în apă la foc mic. Se acoperă şi se amestecă periodic timp de 20-25 minute.

Terci de grâu şi orez

Ingrediente: 50 g făină de grâu integrală, 50 gr făină de orez, 500 ml de apă

Se pune apa la fiert cu puţină sare, iar când apa clocoteşte se adaugă în ploaie făina de grâu integral şi făina de orez. Se fierbe amestecul timp de 20-30 de minute.

Cremă de hrişcă

Ingrediente: 100 g făină de hrișcă, 300 ml apă

Se rumeneşte făina de hrişcă în tigaie, fără ulei, după care se adaugă apă şi se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se sărează după gust.

Boabe de hrişcă înmuiate

Se spală hrişca, se toarnă apă clocotită puţin sărată, peste ea, apoi se lasă la înmuiat până când bobul de hrişcă devine moale.

Cremă de orez

Ingrediente: 100 gr orez, o lingură făină de orez, 300 ml apă

Se prăjeşte moderat orezul până ce devine rumen. Se amestecă și se adaugă făina de orez, apoi apa și se amestecă bine. Se fierbe totul aproximativ 25 de minute, adăugând apă dacă mai este necesar. Sarea se adaugă la final.

Turtițe de grâu cu hrișcă

Ingrediente: 300 g făină de grâu, 100 g hrișcă, 150 ml apă

Se amestecă fâina de grâu cu apa și se adaugă hrișca. Se modelează turtițe mici și subțiri care se coc în cuptor în tavă sau în tigaia de clătite. Se adaugă sarea după ce s-au copt.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton