Conţinutul mare de vitamina C din mazăre o face un superaliment în lupta cu infecţiile şi un aliat al imunităţii.
Fibrele şi digestia
Mazărea este bogată şi în fibre. 100 de grame de mazăre conţine 5 grame de fibre vegetale sănătoase. Senzaţia de saţietate susţinută de conţinutul mare de fibre, alături de vitamine şi minerale te ajută să slăbeşti inteligent, uşor şi, după cum vei vedea în reţetele de mai jos, delicios.
Supă uşoară de mazăre
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE FIERBERE: 25 MINUTE
► 400 g mazăre proaspătă ► 100 g mazăre congelată ► 20 g făină ► 20 g unt ► 1,25 l apă ► 1 cub de supă ► 4 linguri smântână ► frunze de părtrunjel
► Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt şi făină, apoi se toarnă 250 ml de apă rece. Se amestecă bine. Se adaugă 1 litru de apă fierbinte, cubul de supă şi se lasă la fiert timp de 10 minute, amestecând din când în când. ► Imediat după ce a fiert, se adaugă mazărea şi se mai fierbe 10 minute, până când se înmoaie. Jumătate din mazăre se mixează până când se obţine o cremă, iar cealaltă jumătate se păstrează întreagă. ► Se îngroaşă supa cu smântâna şi se presară deasupra frunze de pătrunjel. 1 porţie – aproximativ 190 kcal
Dacă vrei să găteşti ceva spectaculos cu mazăre, încearcă următoarea reţetă de gulii umplute cu mazăre.
Gulii umplute cu mazăre
Ingrediente: ►8 gulii ►500 g mazăre ►un praf șofran ►2 linguri miere ►100 g unt ►2 cepe ►sare grunjoasă ►o legătură mărar ►2-3 linguri pesmet ►250 g cașcaval sau mozzarella ►2-3 linguri ulei de măsline
1. Se curăță guliile, se spală bine și se scoate miezul cu o lingură specială. Separat, se topește untul și se adaugă șofranul și mierea.
2. Se ung guliile cu unt, se toarnă restul compoziției în interior și se bagă la cuptor. Se lasă aproape 50 de minute.
3. În timpul acesta, se curăță și se opărește mazărea. Se curăţă ceapa, se călește până devine transparentă, se adaugă mazărea, pesmetul și mărarul și se condimentează cu sare și piper, după gust.
4. Se umplu guliile cu compoziția de mazăre, se presară mozzarella pe deasupra și se bagă în cuptor. Se servesc ornate cu frunzulițe de mărar.
Sursa foto: Shutterstock