Dieta cu gutui: Cum să slăbeşti rapid cu fructe aromate de toamnă

.

Gutuile sunt fructe aromate, care ne aduc mereu aminte de geamul bunicii, de casa părintească, sau de copilărie. Pe lângă aroma suavă şi gustul bun în mâncăruri surprizinătoare cu carne, gutuile sunt foarte bune pentru organism. Iată de ce e o idee bună să ţii dieta cu gutui toamna asta.

Ce nu ştiai despre gutui

Cultivarea gutuilor datează din cele mai vechi timpuri. S-au cultivat mai întîi în Grecia şi de aici s-au răs-pândit în întreaga Europă.
Gutuile au fost considerate fructele iubirii şi ale fericirii, dar şi fructe magice, datorită credinţei din acele vremuri că acestea alungă farmecele şi deochiul.

În timp, medicina naturistă a demonstrat că aceste fructe conţin substanţe care stimulează ficatul şi pancreasul, încetinesc procesele de îmbătrânire şi reduc riscul apariţiei cancerului (vitamina B17 conţinută de gutui favorizează distrugerea tumorilor maligne).
Gutuile ajută la întărirea sistemului imunitar, în special atunci când se face o cură cu suc sau fructe proaspete.
Din gutui se prepară dulceaţă, compot, peltea şi nectar. Acestea păstrează o mare parte din proprietăţile astringente, fiind astfel un bun remediu în afecţiunile digestive.

De ce sunt bune gutuile în cura ta de slăbire

Gutuile au calorii puţine: 100 de grame de pulpă de gutuie conţin doar 57 de calorii. În plus, gutuile aduc un aport de antioxidanţi apropiat de cel al merelor şi perelor.
Bobiţele tari pe care le simţiţi uneori în pulpă, lângă sâmbure conţin substanţe care leagă toxinele din intestin, protejându-te de boli inflamatorii, colon iritabil şi cancer de colon.
Gutuile conţin şi multe vitamine şi minerale, unele mai greu de găsit în alimentaţie, cum ar fi cuprul.
Citeşte mai departe şi vezi ce reţete delicioase şi preparate dietetice poţi prepara cu gutui, pe pagina următoare!

Ultima modificare octombrie 13, 2020 2:31 pm

Page: 1 2

    
Vedete din Romania Vedete internationale