Top 10 porunci ale dietei după menopauză. Slăbeşte sănătos după prima tinereţe

.

6 Mănâncă seminţe!

E indicat să consumi săptămânal mici cantităţi de seminţe de dovleac, alune, arahide, fistic (nesărate), ca şi de seminţe de in, toate bogate în acizi de tipul omega-3, fitoestrogeni şi fibre.

7 Hidratează-te!

Evită sau redu la minim consumul de cafea neagră, ceai negru, alcool, băuturi dulci şi carbogazoase, sifon şi chiar apă minerală cu bule.
Alege apa plată, ceaiurile din plante medicinale sau fructe, ceaiul verde, sucurile proaspete de fructe şi legume. Bea 1,5-2 l de apă pe zi. Apa ajută rinichii să funcţioneze mai bine, toxinele sunt filtrate mai repede şi multe din neplăcerile menopauzei, (transpiraţia, uscăciunea pielii şi a mucoaselor, bufeurile) sunt mult ameliorate.

8 Atenţie la grăsimi şi zahăr!

Atât grăsimile, cât şi glucidele sunt necesare organismului, cu o condiţie: nu mult, ci bun. Înlocuieşte uleiul rafinat cu ulei presat la rece, margarina cu o fărâmă de unt, renunţă la untură, seu, carne grasă, mezeluri.
Zahărul e ca un drog – cu cât mănânci mai mult, cu atât ai vrea şi mai mult! Abţine-te, aşadar, de la prăjituri, napolitane şi pateuri şi axează-te pe fructe şi cereale. Dar nu exagera! Câteva pătrăţele de ciocolată sau o îngheţată pe săptămână nu fac rău nimănui.

9 Nu te îndopa!

Mesele mici şi dese par a fi cheia marilor succese! Trei mese principale şi două gustări, la interval de circa 3 ore, ar trebui să fie suficiente, cu atât mai mult cu cât organismul care înaintează în vârstă are necesităţi calorice din ce în ce mai mici. Fii atentă şi la modul în care combini alimentele, pentru că amestecul unora dintre ele îngraşă tare. Şi nu mai gusta întruna din mâncare atunci când găteşti!

10 Ia suplimente alimentare!

Lemnul dulce, salvia, creţişoara, sunătoarea, valeriana, mărarul sunt doar unele dintre cele mai importante plante cu rezultate sigure în atenuarea tulburărilor de menopauză. Vorbeşte cu un specialist în tratamente naturale despre efectele şi schemele lor terapeutice. Şi cu medicul tău despre modul în care poţi lua multivitamine şi minerale, suplimente de calciu, de acizi graşi sau aminoacizi esenţiali etc.
Sursa foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton