Ouă italiene cu roşii Ingrediente: 4 ouă, o jumătate de ceapă, ulei, 400 grame roşii cubuleţe, 3 linguri apă caldă, sare, piper. Preparare: Se unge o cratiţă cu ulei şi se căleşte uşor ceapa. Seadaugă roşiile, trei linguri de apă, se acoperă şi se lasă la foc 10-15 minute. Se mai adaugă apă dacă e necesar. Apoi se sparg ouăle în tigaie, se presară sare şi piper şi se pune la loc capacul. Mâncarea e gata când albuşul de ou s-a întârit. Supă sau piure de conopidă Ingrediente: 1 conopidă, sare, piper, usturoi, alte condimente după gust. Preparare: Conopida se desface în bucheţele şi se pune la fiert. Apoi se pasează cu mixerul sau cu furculiţa. Pentru piure: peste conopida pasată se adaugă sarea şi celelalte condimente şi se amestecă bine. Pentru supă: peste conopidă şi condimente se toarnă apa în care a fiert conopida până se obţine consistenţa dorită. Legume coapte la cuptor Ingrediente: un dovlecel, 2 ardei graşi, o ceapă, 2 morvoci, 1 ţelină mică, o căpăţână usturoi, 2 linguriţ2 ulei, piper, sare, cimbru, alte condimente după gust. Preparare: toate legumele se taie cubuleţe şi se pun într-un bol mare. Într-o cană mare se amestecă uleiul cu condimentele, inclusiv sarea. Compotiţia se toarnă peste legume şi se amestecă bine cu mâinile. Se pune legumele la cuptor în taă pe hârtie de copt. Vezi reţete din tărâţe de ovăz în pagina următoare!