Dieta de detoxifiere cu portocale

.

Scapă de toxinele acumulate în ultimele săptămâni printr-o dietă delicioasă cu portocale! În plus, poţi să slăbeşti două kilograme în numai patru zile!
Portocalele au un puternic efect detoxifiant şi fac minuni în privinţa siluetei, deoarece conţin nu numai vitamine şi minerale, ci şi enzime care ajută la slăbire.

În loc de mic dejun…

…bea în fiecare dimineaţă câte un pahar de suc natural de portocale. La prânz, încearcă delicioasele mâncăruri cu portocale, iar ca gustare alege un iaurt degresat amestecat cu bucăţele de portocale. Seara poţi mânca un bol de supă limpede de legume cu o felie de pâine neagră sau, dacă preferi, portocale.

Beneficiile portocalelor

Portocalele sunt bogate în vitamine (A, B, C) şi minerale (calciu, sodiu, potasiu, magneziu, cupru, sulf şi clor). Conţinutul lor de fibre este de 0,3%, iar cel de fier, de 0,3 mg la 100 g. Portocalele sunt uşor de digerat – zahărul pe care îl conţin este imediat absorbit în sânge şi transformat în energie. Stimulează fluxul sucurilor digestive şi echilibrează dezvoltare a bacteriilor în intestin. Se crede chiar că portocalele ar creşte longevitatea.

Prânzul pentru prima zi

Ingrediente:
– 2 portocale
– 200 g varză acră
– o linguriţă de ulei
– sare, piper
Preparare:
Portocalele se curăţă de coajă, se desfac şi se taie bucăţele. Varza acră se taie mărunt. Uleiul se pune într-o tigaie şi se adaugă varza, lăsându-se să se călească puţin. Se adaugă portocalele şi 75 ml de apă. Se lasă să fiarbă 10 minute şi se condimentează. Enzimele din portocale, în combinaţie cu vitamina C conţinută de varza acră, formează o echipă imbatabilă de ardere a grăsimilor.

Prânzul pentru a doua zi

Ingrediente:
-125 g file de porc
– o linguriţă de ulei
– o jumătate de ceapă
– un căţel de usturoi
– sare
– piper
– scorţişoară
– cimbru
– 150 g roşii
– jumătate de linguriţă de unt
– o portocală
Preparare:
Carnea se taie felii şi se prăjeşte în ulei. Se condimentează cu sare şi piper, după care se scoate din tigaie. Ceapa şi usturoiul se taie
mărunt şi se călesc puţin. Se adaugă un praf de scorţişoară, cimbru şi roşiile tăiate foarte mărunt. Se toarnă 100 ml de apă şi se lasă să fiarbă 7 minute. Se ia de pe foc, se pune carnea în sos şi se lasă 20 de minute. Portocala se curăţă şi se taie în bucăţi mici, se căleşte separat în unt şi se adaugă cărnii. Poate fi consumat cu 50 g de orez fiert.

Prânzul pentru a treia zi

Ingrediente:
– 150 g piept de pui
– 100 g orez
– sare
– piper
– 2 linguriţe de ulei
– 75 g smântână
– un ardei gras
– o ceapă mică
Preparare:
Orezul se fierbe în apă cu puţină sare şi se clăteşte. Pieptul de pui se taie fâşii şi se prăjeşte la foc mic în ulei. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Se căleşte cu pieptul de pui, apoi se adaugă ardeiul gras spălat, curăţat şi tăiat bucăţele. La final se adaugă smântâna, se sărează, se piperează şi se mănâncă cu orezul fiert şi două portocale de mărime medie.

Prânzul pentru a patra zi

Ingrediente:
– 4 portocale
– 2 mere
– o banană
– un kiwi
– sare de lămâie
 
Preparare:
Fructele se curăţă şi se taie cubuleţe. Se pun într-un bol, iar deasupra se presară puţină sare de lămâie.

Ce efecte au citricele

– hidratează intens organismul;
– au o acţiune diuretică;
– furnizează minerale esenţiale pentru ca oasele să fie puternice;
– datorită materiei fibroase pe care o conţin, au un efect laxativ;
– au o acţiune tonică asupra corpului;
– elimină eficient toxinele din organism.
Nu uita însă că, dacă vrei să slăbeşti, trebuie să faci mişcare în fiecare zi. Chiar dacă nu consumi multe calorii, arderea lor şi a pernuţelor de grăsime este condiţionată şi de efortul fizic. Profită acum de moment şi începe să faci mişcare în mod regulat, cel puţin 30 de minute în fiecare zi.

    
Vedete din Romania Vedete internationale