Dieta cu roşii te ajută să slăbeşti rapid şi sănătos

.

Roşiile sunt dulci, zemoase, gustoase, le gasesti peste tot si la preţuri mici, iar când vrei sa mai scapi de câteva kilograme, pot fi un ajutor de nadejde. Iata o dieta permisiva si foarte sanatoasa, dieta cu roşii!

De ce e sănătoasă dieta cu roşii

Rosiile conţin unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, licopenul, o substanţa care a fost studiata în mod repetat, iar cercetarile au demonstrat ca ofera o protecţie suplimentara pentru organismul uman împotriva a numeroase tipuri de cancer: de colon, de prostata, endometrial, pulmonar, pancreatic. Proprietaţile licopenului sunt sporite în special când se consuma cu alimente bogate în lipide, ca avocado sau ulei de masline. Dintre vitaminele conţinute de rosii, cele mai importante sunt vitamina A, complexul B (B1, B2, B5, B6), vitaminele C, E si K. De asemenea, conţin potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu, seleniu, acizi organici, regleaza metabolismul si previn o serie de boli cardiovasculare, ale sistemelor nervos, osos si endocrin.

Care e meniul în dieta cu roşii

Ziua 1
Mic dejun: o rosie cu brânza puţin sarata, un ardei gras, un castravete, salata verde, o cafea si/sau un ceai.
Gustare: 50 g migdale.
Prânz: supa de rosii, 200 g orez cu legume (mexicane/cu ciuperci).
Cina: 100 g friptura slaba cu legume la gratar (rosii, dovlecei, vinete, ardei capia, ardei gras).
Ziua 2
Mic dejun: doua felii de pâine prajita/o lipie graham, o rosie, 50 g salata de vinete (cu puţin ulei de masline).
Gustare: 200 ml suc de rosii cu puţina sare si busuioc.
Prânz: supa de rosii, 200 g mâncare de fasole verde.
Cina: 100 g file de peste cu lamâie si broccoli sau salata verde cu mirodenii (dupa gust).
Ziua 3
Mic dejun: rosii cherry cu cas/ mozzarella, un ou fiert, o cafea si/sau un ceai.
Gustare: un fruct.
Prânz: supa de rosii, doi ardei umpluţi cu carne de pui.
Cina: 3 bruschete (pâine prajita cu bucaţele de rosii, sare, usturoi si busuioc).
Ziua 4
Mic dejun: două felii de pâine prăjită/o lipie graham, o roşie, 50 g salată de vinete (cu ulei de măsline).
Gustare: 200 ml suc de roşii cu puţină sare şi busuioc.
Prânz: supă de roşii, 200 g orez cu legume (mexicane/cu ciuperci).
Cină: 100 g friptură slabă cu legume la grătar (roşii, dovlecei, vinete, ardei capia, ardei gras).
Ziua 5
Mic dejun: o roşie cu brânză puţin sărată, un ardei gras, un castravete, salată verde, o cafea şi/sau un ceai.
Gustare: 50 g migdale.
Prânz: supă de roşii, 200 g orez condimentat cu curry.
Cină: 100 g file de peşte cu lămâie şi broccolli sau salată verde cu mirodenii (după gust).
Ziua 6
Mic dejun: două felii de pâine prăjită/o lipie graham, o roşie, 50 g salată de vinete (cu puţin ulei de măsline).
Gustare: 200 ml suc de roşii cu puţină sare şi busuioc.
Prânz: supă de roşii, doi ardei umpluţi cu carne de pui.
Cină: 3 bruschete (pâine prăjită cu bucăţele de roşii, sare, usturoi şi busuioc).
Ziua 7
Mic dejun: roşii cherry cu caş/ mozzarella, un ou fiert, o cafea şi/sau un ceai.
Gustare: un fruct.
Prânz: supă de roşii, 200 g orez condimentat cu curry.
Cină: 100 g friptură slabă cu legume la grătar (roşii, dovlecei, vinete, ardei capia, ardei gras).

Cum se prepară supa de roşii pentru dietă

Ai nevoie de rosii, ceapa, ardei, ţelina, morcov, sare, o lingura de ulei si apa. Se taie în cubuleţe ceapa, ţelina, ardeiul si morcovul si se pun la înabusit în puţina apa cu ulei. Dupa ce legumele s-au înmuiat puţin, se completeaza cu apa si se fierb la foc mic, cu vasul acoperit, 15 minute. Apoi se adauga rosiile taiate cuburi mai mari, se adauga sare dupa gust si se mai lasa la fiert. La final se adauga busuioc, tarhon sau alte mirodenii dupa preferinţe. Se poate pasa, daca se doreste. Se consuma în orice cantitate.

Ultima modificare aprilie 9, 2021 11:04 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale