Dieta cu mere te ajută să slăbeşti 2,5 kilograme în 7 zile. Îţi prezentăm meniul pe zile al acestei cure de slăbire precum şi beneficiile merelor pentru sănătate.
Merele sunt fructele pe care le găsești la piață tot anul, iar proverbul „Un măr pe zi ține doctorul departe” este întru totul adevărat. Alege-le pe cele care îţi plac cel mai mult, indiferent de soi, şi încearcă acest regim care ajută nu doar la slăbit, ci şi la detoxificarea organismului.
Meniul pe zile în dieta cu mere
Cu acest regim uiţi că trebuie să faci sacrificii pentru a slăbi. Cura este indicată îndeosebi persoanelor cu un excedent de kilograme, care pentru a slăbi necesită o alimentaţie uşoară, bazată pe produse sănătoase. Ai grijă ca merele pe care le consumi să fie bine coapte şi să nu fie lovite.
Luni
- Mic dejun: 200 ml ceai de plante (la alegere), o felie de pâine integrală cu 20 g brânză de vaci dietetică.
- Gustare ora 11.00: un măr sau 200 ml compot de mere îndulcit cu zaharină.
- Prânz: 150 g piept de pui la grătar cu 200 g legume (la alegere) fierte în baie de abur, două mere, 50 g iaurt dietetic.
- Gustare ora 16.00: 250 ml lapte degresat şi trei biscuiţi digestivi.
- Cină: 200 g salată de ţelină şi morcov date prin răzătoarea mică, un cartof copt şi un măr.
Marţi
- Mic dejun: 200 ml ceai de plante (la alegere), o felie de pâine integrală cu 20 g brânză de vaci dietetică.
- Gustare ora 11.00: o salată de fructe din două mere şi o portocală.
- Prânz: 200 g peşte la grătar, 2 ouă fierte şi 200 g salată din morcov şi măr rase pe răzătoarea mică, 50 g iaurt dietetic.
- Gustare ora 16.00: 250 ml lapte degresat şi trei biscuiţi digestivi.
- Cină: 200 g salată de roşii, 100 g brânză proaspătă de vaci degresată, două mere.
Miercuri
- Mic dejun: 200 ml ceai de plante (la alegere), o felie de pâine integrală cu 20 g brânză de vaci dietetică.
- Gustare ora 11.00: două mere.
- Prânz: 200 g carne de vită la grătar, 150 g salată de varză roşie amestecată cu un măr ras, 50 g îngheţată dietetică.
- Gustare ora 16.00: 250 ml lapte degresat şi trei biscuiţi digestivi.
- Cină: 150 g orez brun fiert şi condimentat cu sare şi verdeaţă proaspătă şi o linguriţă de ulei de măsline, două mere.
Joi
- Mic dejun: 200 ml ceai de plante (la alegere), o felie de pâine cu
20 g brânză de vaci dietetică. - Gustare ora 11.00: un măr copt.
- Prânz: 200 g piept de curcan fiert, 200 g salată de ţelină şi măr ras, 200 g salată de fructe (din două mere şi alt fruct la alegere).
- Gustare ora 16.00: 250 ml lapte degresat şi trei biscuiţi digestivi.
- Cină: 200 g salată de morcov şi ciuperci champinion, 200 ml compot de mere îndulcit cu zaharină.
Vineri
- Mic dejun: 200 ml ceai de plante (la alegere), o felie de pâine integrală unsă cu 20 g brânză de vaci dietetică.
- Gustare ora 11.00: un iaurt degresat.
- Prânz: 200 g piept de pui la grătar, 150 g salată de legume fierte (la alegere), salată de fructe dintr-un măr şi o portocală.
- Gustare ora 16.00: 250 ml lapte degresat şi trei biscuiţi digestivi.
- Cină: salată din ton (o conservă de 150 g), două roşii, un măr ras şi o linguriţă de maioneză dietetică, 200 ml compot de mere îndulcit cu zaharină.
Sâmbătă
- Mic dejun: 200 ml ceai de plante (la alegere), o felie de pâine integrală cu 20 g brânză de vaci dietetică.
- Gustare ora 11.00: două mere.
- Prânz: 200 g peşte la grătar, 200 g salată din morcov şi măr ras, 200 g salată de fructe.
- Gustare ora 16.00: 250 ml lapte degresat şi trei biscuiţi digestivi.
- Cină: 100 g piept de puifiert condimentat cu piper şi un căţel de usturoi, 150 g salată de morcov ras, un măr.
Duminică
- Mic dejun: 200 ml ceai de plante (la alegere), o felie de pâine integrală cu 20 g brânză de vaci dietetică.v
- Gustare ora 11.00: 200 ml compot de mere îndulcit cu zaharină.
- Prânz: 150 g carne de vită la grătar, 100 g broccoli fiert în baie de aburi, 50 g brânză proaspătă de vaci degresată, 200 ml salată de fructe.
- Gustare ora 16.00: 250 ml lapte degresat şi trei biscuiţi digestivi.
- Cină: 150 g legume (la alegere) fierte în baie de abur şi 70 g orez brun fiert şi condimentat cu sare şi verdeaţă proaspătă şi o linguriţă de ulei de măsline, 200 g salată de fructe dintr-un măr şi o portocală.
Ce beneficii are cura cu mere
Pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, acest regim este benefic în mod special în afecţiunile digestive, dar are şi alte puncte forte, care nu trebuie neglijate.
De ajutor în problemele stomacului
Principalele afecțiuni la care sunt indicate merele sunt cele ale aparatului digestiv. Datorită acidității moderate, aceste fructe stimulează digestia și provoacă prin act reflex o importantă creștere a secreției de salivă și de sucuri gastrice. Consumate cu coajă, sunt ușor laxative, absorb toxinele de la nivelul intestinului și ajută la eliminarea lor. Acțiunea diuretică a merelor este utilă nu numai în afecțiunile renale, ci și în bolile articulare, reumatism sau gută. Totodată, merele rase, alături de morcovi, reprezintă un tratament bun împotriva diareei la copii.
Combate colesterolul mare
Consumul de mere previne și combate hipertensiunea. Faptul că fructele au și proprietatea de a micșora concentrația colesterolului în sânge le face să fie recomandate în ateroscleroză. Merele intră și în dieta de combatere a obezității. Au o acțiune calmantă a sistemului nervos. Un măr mâncat seara, la culcare, asigură un somn liniștit. Mai este folosit și pentru afecțiunile plămânilor, pentru că favorizează expectorația. Extern, se recomandă aplicații calde cu fructe fierte, în cazul durerilor de urechi.
În popor se mai recomandă aplicarea de tărâțe umezite cu suc de mere concentrat și cald în zona splinei, atunci când este inflamată.
Cum poţi consuma merele
Merele pot fi consumate ca atare, în cure de lungă durată. Se poate mânca zilnic până la un kilogram de fructe. În cazul bătrânilor se folosește doar sucul. În tratarea obezității se recomandă ca o zi pe săptămână să se mănânce doar mere (un kilogram), fără alte alimente, dacă persoana nu suferă și de gastrită hiperacidă sau de ulcer stomacal.
Sursa foto: Shutterstock
Ultima modificare iunie 13, 2015 12:42 pm