Dieta cu lămâie

.

Despre lămâie se spune că ar ajuta la slăbire şi la eliminarea toxinelor. Dacă este aşa sau nu rămâne să descopere fiecare. Merită încercat, mai ales că dieta cu lămâie este şi sănătoasă.

Lămâia sau sucul de lămâie, consumat în mod regulat, te ajută să slăbeşti, să-ţi detoxifiezi organismul şi îţi dă energie.Cam toate dietele de detoxifiere pun accent pe acest fruct, datorită calităţilor sale de eliminare a toxinelor. Una dintre ele este Master Cleanse, dieta preferată de Beyonce şi Gwyneth Paltrow, care presupune consumarea exclusivă de limonadă, sirop de arţar şi ardei iute pentru mai multe zile.

Care sunt beneficiile programului Master Cleanse nu pot şti decât cele care l-au încercat. Cert este că lămâia are, cu siguranţă, beneficiile sale, iar, ca să te bucuri de ele, nu trebuie neapărat să renunţi complet la mâncare.

Combină o dietă echilibrată, sănătoasă cu un regim pe bază de lămâie şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

Imediat ce te ridici din pat, bea un pahar cu apă fierbinte, în care ai stors o lămâie. Această băutură stimulează sistemul digestiv, previne constipaţia, elimină toxinele şi îţi taie foamea.
Principala calitate a sucului de lămâie este aceea că e foarte bogat în vitamina C, una dintre cele mai bune substanţe naturale anti-grăsimi. Dar vitamina C se găseşte şi în alte fructe, şi în legume care, pe deasupra, mai conţin şi multe fibre, deci nu trebuie să lipsească dintr-o cură de slăbire.

Ideal ar fi să mănânci fructe şi legume pe tot parcursul zilei, găsind modalităţi ingenioase de a le introduce în meniu: fructele se pot adăuga în cerealele cu lapte, în îngheţată, în iaurt, iar din legume îţi poţi prepara o salată la fiecare masă.

Pentru a-ţi ţine sub control nivelul zahărului din sânge (glicemia), amestecă, pe cât posibil, suc sau pulpă de lămâie în mâncărurile pe care le pregăteşti. O glicemie fluctuantă te împiedică să slăbeşti pentru că îţi crează poftă de dulciuri. Lămâia ajută la descompunerea treptată a zahărului pe care îl mănânci, deci previne poftele.

Tot pentru a ţine sub control glicemia, ia mese regulate, care să conţină şi proteine, nu sări peste micul dejun şi alege carbohidraţii cu indice glicemic (IG) mic. Nu uita că şi fructele sunt bogate în zahăr, deci la fiecare porţie de fructe, mănâncă şi câteva nuci, migdale sau alune, care sunt bogate în proteine, pentru a echilibra balanţa.
 
Oleaginoasele conţin nu numai proteine, ci şi grăsimi „bune”, care, deşi sunt bogate în calorii, nu trebuie să-ţi lipsească din dietă. Dacă nu mănânci suficiente grăsimi vegetale, nesaturate, pielea, articulaţiile şi starea ta psihică au de suferit.

Pe parcursul zilei, singura băutură permisă este tot limonada, din motivele deja menţionate. Cu cât bei mai multă, cu atât mai bine.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton