Slăbeşti 2,5 kg în 5 zile.Previne osteoporoza, întăreşte oasele, îţi asigura o piele netedă şi frumoasă şi te ajută să slăbeşti.
Cu această dietă nu doar că vei arăta mai bine, dar vei asigura şi sănătatea oaselor şi dinţilor tăi. Prevenirea osteoporozei este deosebit de importantă pentru femei. Nu trebuie să ajungi la 50 de ani ca să îţi faci griji în privinţa ei.
Până la vârsta de 30 de ani poţi să îţi asiguri o structură osoasă puternică şi sănătoasă, iar de la această vârstă va trebui să faci eforturi ca să păstrezi substanţa osoasă intactă. Acest lucru îl poţi face printr-o alimentaţie corectă şi mişcare suficientă.
În fiecare zi:
â–ºMicul dejun: întâi de toate, un pahar cu apă minerală călduţă cu zeama de la o lămâie,
La alegere: – 3 linguri cereale de ovăz, 200 ml lapte (1,5% grăsime) – o felie de pâine neagră, o linguriţă de mar-garină, un ou fiert – o felie de pâine neagră, o felie de caşcaval, o legătură de ridichi â–ºLa două ore după micul dejun: un măr mic.
â–ºLa două ore după masa de prânz: un iaurt, 2 l apă minerală, ceaiuri, cafea şi ceai negru în cantităti mici.
La prânz Se iau 200 g varză se dau pe râzătoare, apoi varza se căleşte trei minute cu o lingură de ulei. Peste ea se toarnă 100 ml apă amestecată cu 2 linguriţe de vegeta şi se lasă până se căleşte. Se stoarce deasupra zeama de la o lămâie şi se condimentează, 100 g carne de viţel se prăjeşte în două linguriţe de ulei. Se presară pătrunjel şi se consumă alături de legume şi un cartof fiert.
Seara Se curăţă de coajă două roşii şi se taie cubuleţe, 200 g de morcovi se taie pe lung şi se călesc puţin în o lingură de ulei, după care se adaugă puţină vegeta şi puţină apă. La sfârşit se adaugă roşiile şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Separat se fierb 30 g spaghete, se scurg de apă şi se amestecă cu legumele, Se presară pătrunjel tăiat mărunt.
La prânz Se amestecă 60 g brânză de vaci (cu conţinut scăzut de grăsimi) cu o lingură de ulei si o lingură de stafide. Se condimentează cu piper. Se adaugă un ardei gras, tăiat în fâsii si o ceapă mică tăiată mărunt. Se ornamentează cu salată verde si 6 măsline negre.
Seara Se condimentează 100 g piept e pui şi se prăjeşte într-o tigaie de teflon. Se lasă să se răcească si se taie felii. Se amestecă cu o jumătate de varză rosie dată pe răzătoare si o ceapă mică, tăiată rondele. Se stropeşte cu zeama de la o lămâie şi o lingură de ulei, Se consumă alături de 30 g pâine neagră.
A treia zi
La prânz Se fierb 300 g de conopidă si, separat, 150 g paste, după care se scurg si se amestecă. Se prepară un sos din 3 linguri de zeamă de portocale, jumătate de linguriţă de curry, piper şi o linguriţă de iaurt. Sosul se amestecă cu pastele şi conopida, iar pe deasupra se presară coaja de la portocală, dată pe râzătoare.
Seara
Se dau pe râzătoare 200 g telină şi se prăjeste cu o lingură de ulei, împreună cu un măr tăiat cubuleţe si zeama de la o lămâie. Se amestecă cu o salată verde tăiată si se consumă alături de o felie de pâine neagră.
A patra zi
La prânz 300 g broccoli se fierb, se strecoară şi se pun într-o cratită unsă cu două linguriţe de ulei. Pe deasupra se pun 70 g brânză de vaci si se lasă 15 minute la cuptor. Când se scoate din cuptor se stropeşte cu 2 linguriţe de ulei, zeama de la o lămâie si se ornează cu o salată verde.
Seara
150g salată de sfeclă roşie se amestecă cu zeama de la o mandarină, două ridichi tăiate felii, o lingură de ulei si puţin oţet. Se prăjesc 30 g carne de vită si se consumă împreună cu salata si o felie de pâine neagră.
A cincea zi
La prânz
Se condimentează 150 g peşte şi se prăjeşte, Apoi se adaugă o lingură de smântână şi zeama de la o lămâie. Se consumă împreună cu 100 g cartofi fierţi, presăraţi cu pătrunjel tăiat mărunt.
Seara
În 150 ml apă se pun 35 g mei şi putină sare şi se lasă 20 de minute la foc mic, Se face un sos din o lingură de ulei, umăta-te de linguriţă de muştar, o lingură de smântână, o lingură de apă şi o linguriţă de oţet, Meiul scurs se amestecă cu 65 g mazăre din conservă, o legătură de ridichi tăiate felii şi sosul preparat.
Calciu pentru oase sanatoase
Oasele sănătoase sunt rezistente si elastice în acelaşi timp. Calciul este cea mai importantâ substan]â din structura scheletului. Totuşi este nevoie de vitamina D, de magneziu şi de mangan pentru ca acesta sa fie asimilat şi depozitat în oase.
– Cantităţile mari de cofeină, nicotină, sare si zahăr împiedică o bună absorbţie si fixare a calciului în organism.
– Activitatea fizică asigură sănătatea oaselor.
– Calciul din produsele pe bază de lapte acru si din legume este foarte bine asimilat de organism.
Oasele sănătoase au nevoie şi de fosfor, care însă nu trebuie să se găsească în cantităţi prea mari. Dacă în corp cantitatea de fosfor e mai mare decât cea de calciu, prelucrarea calciului va fi blocată, iar dinţii şi oasele vor avea de suferit.