Tu ştii să alegi îngheţata pentru dietă? Ce mare diferenţă poate fi între cutare şi cutare tip de îngheţată? Nu-s toate o apă şi-un amestec de unt, smântână, ou, zahăr, arome? Da şi nu. În funcţie de “tip”, aportul caloric poate varia binişor. Iar între un sorbet şi o îngheţată diferenţa e de la 1 la 3…
Îngheţată cu fructe: seara, la televizor
Dacă organismul tău stochează acum grăsimi, la noapte le va “depune” pe şolduri şi burtică. Nici nu te gândi la îngheţata burduşită cu ciocolată sau vanilie! Reţetă: Îngheţată de Vanilie
Sorbet cu fructe roşii: pe caniculă
Sorbetul este varianta dietetică a clasicei îngheţate: zahăr, apă şi fructe amestecate în blender, ţinute în congelator. Apa hidratează, iar fructele roşii dau ghes circulaţiei periferice (adio, “pi-cioare de plumb”!).
Îngheţată – sandviş: când vii de la sală
Biscuitele şi zaharurile rapide din îngheţata propriu-zisă îţi furnizează glucide fix acum, când organismul tău strigă după o rezervă de energie musculară!
Furnizează tot atâta energie cât un produs de patiserie! Deci completează de minune o masă frugală, cu puţine grăsimi (legume crude, sau la grătar, sau la abur, peşte preparat în hârtie de copt etc.).
1. Sorbetul conţine cca 170 de calorii/100 g, pe când îngheţata furnizează, în funcţie de ingrediente, între 300 şi 400 de calorii/100 g.
2. Alege îngheţata studiind ingredientele (vezi eticheta): conţine coloranţi, conservanţi, edulcoranţi chimici de sinteză, arome artificiale? Pune-o la loc în congelatorul vânzătorului!
3. Evită şi îngheţatele pe care scrie „natural identic” şi pe cele care conţin vanilină: nu este vanilie naturală!
Tu ce îngheţată mănânci când ţii dietă?
Foto: Shutterstock