Cura de detoxifiere te ajută să slăbeşti

.

A venit vremea să scapi de toate toxinele acumulate în timpul iernii. Cum poţi face acest lucru? Simplu, consumând multe fibre, alimente cu conţinut redus de grăsimi, legume şi fructe. Nu uita că detoxifierea te ajută şi să slăbeşti!

Cum ţii o cură de detoxifiere

Alimentaţia e esenţială pentru eliminarea toxinelor acumulate în organism. Oboseala, constipaţia, lipsa energiei şi a concentrării, pofta exagerată de dulciuri sau nervozitatea pot fi semne care să indice nevoia unei detoxifieri. Aceasta reprezintă cel mai bun remediu pentru tranzit şi pentru kilogramele în plus, stimulează activitatea ficatului, a splinei şi a bilei. Fibrele ajută la eliminarea reziduurilor din organism şi este foarte indicat consumul lor la micul dejun.
Aşadar, include în meniu alimente bogate în fibre, ca de exemplu cereale (ovăz, orz, orez integral, secară, grâu integral, porumb). Datorită fibrelor se restabileşte circuitul substanţelor în organism şi este îmbunătăţită digestia. De exemplu, seminţele de in reduc aciditatea gastrică, reglează tranzitul intestinal şi elimină substanţele nocive care afectează mucoasa tractului digestiv. Într-o dietă de slăbire este foarte important aportul de fibre, iar un supliment al acestora ajută la controlul greutăţii: oferă rapid senzaţia de saţietate, absoarbe apa, elimină toxinele, împiedică asimilarea grăsimilor şi reglează glicemia.

Vitamine, minerale şi nutrienţi în cura de detoxifiere

Primăvara este sezonul ideal pentru a acorda o atenţie sporită organismului. Pieţele se umplu de verdeţuri şi putem să profităm din plin de acest lucru. Beneficiem de vitamine, de minerale şi de nutrienţi, făcând totodată o detoxifiere completă. Ia în calcul şi consumul de: nuci, migdale, fistic, caju, alune de pădure, seminţe de floarea-soarelui sau de dovleac, toate neprăjite, inclusiv soia, linte, fasole, mazăre sau năut.
La fel, fructe: portocale, mere, pere, struguri, prune, fructe de pădure (afine, zmeură, mure, coacăze), smochine, avocado. Legume: conopidă, broccoli, spanac, ştevie, lobodă, varză, ţelină, pătrunjel. Foarte bune sunt şi proteinele din ouă şi peşte, care ajută ficatul să scape de toxine. Totuşi, înainte de a începe o cură, este întotdeauna bine să mergi la medic. Specialistul îţi poate spune ce alimente să consumi şi este posibil să îţi recomande şi câteva suplimente, pentru a înlocui carenţele din alimentaţie.
Tu ai ţinut vreodată o cură de detoxifiere?

    
Vedete din Romania Vedete internationale