Învaţă să prepari un desert dietetic, dar gustos. Această prăjitură se face foarte uşor, are sub 100 de calorii pe 50 de grame şi nu conţine gluten.
Ingrediente
• 150 de grame ciocolată neagră cu 80% cacao
• lingură coajă rasă de portocală (opţional)
• esenţă de vanilie după gust
• 2 banane foarte coapte
• lingură miere (opţional)
• un ou întreg
• 3 albuşuri
Cum prepari prăjitură cu ciocolată fără făină
Se topeşte ciocolata pe baie de apă, se adaugă vanilia şi coaja de portocală.
Se pasează bananele cu furculiţa şi se adaugă mierea.
Când s-a topit ciocolata, se amestecă cu banana pasată.Se adaugă şi oul întreg bătut bine ca pentru omletă.
Separat, se bat albuşurile de ou până se întăresc uşor, apoi se adaugă peste ciocolată, încet. Amestecul se pune în forme de brioşe unse cu unt sau ulei.
Se pun în cuptorul încălzit şi se lasă în jur de 10 minute. Interiorul prijiturelelor ar trebui să fie moale. Vezi şi alte cinci reţete de prăjituri sănătoase şi dietetice!