De ce e bine să mănânci banane foarte coapte

.
Bananele sunt fructe sănătoase și gustoase. Au un conținut bogat de triptofan, vitamina B6, potasiu și antioxidanți.

Bananele maronii și pătate. Motivele pentru care ar trebui să le consumi

  • Scapi de crampele musculare

Deficiențele de minerale duc la prezența spasmelor musculare. Bananele foarte coapte sunt bogate în potasiu și magneziu. De aceea, foarte mulți sportivi le consumă.

  • Previn bolile renale

Conținutul de potasiu previne apariția calculilor renali. În plus, există un studiu care arată că un consum regulat de banane scade apariția tumorilor maligne cu 40%.

  • Pentru o inimă sănătoasă

O dietă bogată în alimente bogate în potasiu este recomandată celor ce suferă de hipertensiune arterială. Consumul zilnic a 1,3 g de potasiu scade riscul de evenimente cardiace cu 26%. Pentru 1,3 grame de potasiu ar trebui să consumi 2-3 banane foarte coapte.

  • Curăță vasele

Obstrucțiile vaselor de sânge se datorează cel mai frecvent prezenței colesterolului. Bananele conțin fitosteroli ce ajută la reducerea nivelului colesterolului din sânge și mențin sănătatea sistemului cardiovascular.

  • Pentru un stomac sănătos

Deseori medicii recomandă consumul de banane persoanelor cu probleme gastrice (ulcere, gastrite). Bananele coapte cresc secreția de mucus ce protejează mucoasa stomacului.

  • Sursa importantă de energie

Carbohidrații simpli sunt ușor de digerat și pot fi o sursă rapidă de energie.

  • Bună dispoziție

Bananele conțin dopamină – hormonul fericirii și complexul de vitamine B, ceea ce afectează în mod pozitiv sistemul nervos. Bananele sunt recomandate persoanelor ce suferă de depresie.

Sursa foto 123rf

Citește și 20 de motive pentru care trebuie să mănanci banane

Citește și De ce trebuie să consumi un amestec de banane și miere în sezonul rece

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton