De ce te îngraşi la locul de muncă

.
O carieră de succes s-ar putea să îţi aducă şi câteva kilograme în plus. Află de ce te îngraşi la locul de muncă.

Oamenii care stau toată ziua la birou sau care lucrează în condiţii stresante au un risc mai mare de a se îngrăşa, potrivit specialiştilor, iar motivele sunt numeroase.

Stai ore întregi pe scaun

Lipsa de activitate fizică se numără printre cei mai mari duşmani ai siluetei. Încearcă să te ridici de pe scaun la fiecare 50 de minute, să facă o plimbare scurtă şi să te întorci. Un astfel de obicei nu este bun doar pentru a ţine kilogramele în plus departe, ci te va ajuta să fii mai productivă la locul de muncă.

Mergi la birou cu maşina

Chiar dacă nu ţi se pare important, drumul până în staţia de metrou te poate ajuta să te menţii în formă. Un studiu al cercetătorilor americani a arătat că oamenii care merg cu maşina la muncă au un risc mai ridicat de îngrăşare decât cei care folosesc mijloacele de transport în comun. Încearcă să mergi la muncă cu metroul sau cu autobuzul măcar de trei ori pe săptămână.

Lucrezi într-un mediu stresant

Dacă ai un şef stresant, încearcă să nu îi dai prea mare atenţie. Studiile au arătat că nivelul mare de cortizol – hormonul stresului, te face să pofteşti la mâncare nesănătoasă, cu un conţinut ridicat de grăsimi sau zahăr. În plus, cercetătorii germani au constatat că stresul duce la apariţia diabetului de tip 2.

Pe lângă toate acestea, când lucrezi într-un mediu stresant, uiţi de obiceiurile sănătoase, în dorinţa de a-ţi termina mai repede treaba. Încearcă să te organizezi mai bine şi să îţi faci un plan care să îţi permită să faci pauze şi să mănânci sănătos.

Sursa foto: thinkstockphotos.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton