De ce sunt sănătoşi strugurii

.

Albi, rubinii ori negri, cu bobul alungit sau rotund, strugurii sunt vedetele toamnei. În plus, ei au reale calităţi terapeutice.
Strugurii de masă sunt desertul  ideal: au un gust plăcut, o compoziţie complexă şi puţine calorii (60 calorii la 100 g). Bogaţi în vitamine, glucide, săruri naturale, strugurii echilibrează balanţa de vitamine, facilitează metabolismul organismului, favorizează eliminarea acidului uric şi au efect descongestionant.

Strugurii negri conţin antioxidanţi

Resveratrolul, unul dintre antioxidanţii care se găsesc şi în vinul roşu, are rol în prevenirea bolilor de inimă şi în reglarea activităţii hormonale. Studiile au arătat că strugurele este un adevărat elixir pentru femei, consumul regulat de struguri având efect în reglarea ciclului menstrual, în combaterea infertilităţii şi a menopauzei premature.

Strugurii, ideali în curele de slăbire

Datorită conţinutului bogat de zaharuri, strugurii au calitatea de a elimina stările de slăbiciune provocate de scăderea glicemiei din timpul curelor de slăbire. Mai mult, ei au o acţiune echilibrantă la nivel nervos, atenuând nevoia imperioasă de a mânca.
De asemenea, strugurii sunt indicaţi în curele de detoxifiere, în tratarea sechelelor posthepatitice şi a litiazei biliare în forme uşoare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton