Oamenii de știință au descoperit că sunt șanse foarte mari ca felia de tort pe care ai mâncat-o ultima oară la o petrecere de zi de naștere să fi fost contaminată cu microbi.
Cercetătorii de la Universitatea Clemson au realizat diverse studii despre siguranța alimentară și au confirmat că suflatul lumânărilor de pe tort crește numărul de bacterii de pe glazură. Șansele ca transferul de bacterii și alte microorganisme din sistemul respirator pe alimente crește cu 1400% dacă se suflă pe alimente.
Profesorul Paul Dawson de la Universitatea Clemson ne asigură că, deși tortul este contaminat, riscul de a ne îmbolnăvi este unul mic.
“Dacă ai mânca tort contaminat de 100.000 de ori, șansele de a te îmbolnăvi ar fi minime” – a declarat Dawson, dar a menționat că dacă observăm că sărbătoritul nu se află într-o stare prea bună de sănătate să evităm a mânca o felie de tort peste care a suflat.
Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!