Cei mai mulți oameni sar peste micul dejun din cauza lipsei timpului sau pur și simplu nu pot mânca la prima oră a dimineții.
Există studii care subliniază importanța primei mese a zilei. Nu i se spune degeaba cea mai importantă masă a zilei. Poate ar trebui să luăm în seamă aceste recomandări.
Îmbunătățește concentrarea
De aceea multe școli și grădinițe încurajează elevii să mănânce înainte de începe cursurile. Indiferent de vârstă, oamenii de știință au observat că cei care preferă un mic dejun copios se pot concentra mai bine de-a lungul zilei.
Pe timpul nopții, corpul nostru are un nivel scăzut al zahărului în sânge, așa că un mic dejun bogat în fibre și proteine ajută creierul să-și reia funcțiile mult mai repede. Cerealele, carnea, ouăle sunt excelente pentru micul dejun.
Săritul peste micul dejun este legat de bolile cardiovasculare. Cei care aleg să nu mănânce nimic dimineața au șanse cu 27% mai mari să facă un infarct.
Scade dorința de fast food
Un mic dejun bogat în proteine va ține de foame și va scadea dorința de a mânca între mese tot felul de snack-uri nesănătoase sau alimente tip fast-food. Ouăle, iaurtul sau carnea sunt alegerile ideale.
Crește nivelul de energie
Energia primită din micul dejun ajută la menținerea unei vieți active. O persoană care mănâncă micul dejun în fiecare dimineață nu va simți oboseala și va putea face activități sportive încă de la prima oră.
Micul dejun este important deoarece reglează apetitul pentru întrega zi, astfel nu vom mai avea fluctuații mari ale nivelului de insulină de-a lungul zilei și vom fi feriți de pericolul de a face diabet.