În perioada postului, suntem tentați să consumăm multă pâine, cornuri, covrigi, produse din soia și zacuscă plină de ulei, alimente care sunt periculoase pentru sănătatea noastră și care favorizează îngrășarea. Iată ce trebuie să faci în post ca să nu te îngrași!
În această perioadă, important este să știm ce este bine să mâncăm și cât, altfel putem avea probleme cu kilogramele în plus. Produsele ușor de găsit, care conțin carbohidrați sau grăsimi pe care românii, în general, le consumă în post, duc la îngrășare și la tulburări gastroduodenale, spune medicul Florin Bălănică, specialist în medicina stilului de viață, potrivit Libertatea. Lipsa unor proteine animale și înlocuirea lor cu proteine vegetale, precum: soia, fasole, mazăre, năut, care conțin mulți carbohidrați, favorizează îngrășarea.
Iată ce trebuie să faci în post pentru a nu te îngrășa:
- Un prim pas ar fi adoptarea programului de trei mese pe zi și două gustări
- În alimentație trebuie să incluzi antioxidanți și fibre, cum ar fi: măr verde, kiwi, ananas și fructe de pădure
- Verdele trebuie să fie vedeta în farfurie dacă ținem post. Mai exact, este recomandat să alegi spanacul, sparanghelul, fasolea verde, salata, lintea verde, varza, castraveții, ardeii și dovleceii
- Este recomandat, să eviți alimentele procesate, fără nutrienți de valoare, cele cu multă făină albă, grăsimi vegetale și zahăr. Cartofii trebuie consumați ocazional, cu măsură și copți. Orezul de reduce la o lingură, pâinea integrală la o felie, iar fructele oleaginoase la maximum 10. De asemenea, nu trebuie să abuzăm de uleiuri, măsline și miere
Vezi cu ce poti inlocui alimentele de dulce in post!
Citește și: Alimente de post. Ce să mănânci sănătos în perioada postului
Ultima modificare noiembrie 24, 2021 3:56 pm