De ce ne este mai foame dimineaţa când mâncăm noaptea târziu

.

Mâncatul la ore târzii şi gustările de la miezul nopţii

Atunci când consumi o cantitate mare de mâncare înainte de culcare, mai ales la ore târzii, organismul tău produce o cantitate mare de insulină pentru a arde combusitbilul din carbohidraţi.
În clipa în care organismul a consumat acea cantitate mare de combustibil, se va trimite către creier cerinţa pentru o nouă masă. Astfel, dacă nu te trezeşti să mănânci din nou în miez de noapte, te vei trezi dimineaţa cu o foame teribilă.

Concluzii: Ce trebuie să faci dacă vrei să slăbeşti inteligent

Factorii care determină senzaţia de foame şi de saţietate în organismul tău sunt tot mai bine înţeleşi de specialişti. Dacă vrei să găseşti un echilibru între producţia de hormoni tiroidieni, nivelul glucozei din sânge, sucurile gastrice şi să slăbeşti inteligent, cel mai bine este să ceri sfatul unui nutriţionist.
În funcţie de alţi factori, cum ar fi producţia melatoniei pentru un somn odihnitor sau influenţarea producţiei de hormon de creştere, îţi poţi găsi o soluţie personalizată de slăbit, fără să-ţi slăbeşti organismul şi fără să ai parte de un dezechilibru hormonal.
Sursă foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton