Năutul este folosit adesea în reţete libaneze şi orientale în general. Vezi ce beneficii are şi de ce este bine să mănânci năut.
Năutul conţine fibre şi ajută la slăbit
Ca şi alte boabe leguminoase, năutul conţine o cantitate mare de fibre alimentare solubile şi insolubile. Fibrele solubile formează un fel de gel în tractul digestiv care captează bila şi colesterolul şi le ghidează spre evacuare. Fibrele insolubile ajută la formarea materiilor fecale, astfel încât instestinul nu se mai blochează, prevenind constipaţia şi alte boli digestive.
Năutul conţine proteine, de mare ajutor pentru vegetarieni
Boabele de năut sunt o bună sursă de proteine, mai ales pentru cei care au o dietă bazată pe vegetale, care nu consumă carne şi/sau lactate.
Aportul de proteine din năut poate înlocui parţial proteinele din carne, lactate şi ouă, fără a aduce în organism grăsimi şi calorii în exces.
Năutul este şi o sursă de mangan, un mineral esenţial pentru producerea de enzime care ajută corpul să aibă energie şi să lupte cu stresul oxidativ. O singură ceaşcă de năut acoperă 84.5% din necesarul zilnic de mangan al organismului.
Fier pentru sânge sănătos
Boabele de năut conţin şi fier, care este foarte util femeilor la menstruaţie, gravidelor şi femeilor care alăptează.