Ai dinţii sensibili, scuipi sânge când te speli şi atât îngheţata, cât şi ceaiurile fierbinţi te fac să te chirceşti de durere? Află care sunt cele mai frecvente cauze ale dinţilor sensibili şi vezi ce obiceiuri proaste poţi evita, pentru o viaţă fără durere.
Foloseşti prea multă apă de gură
Îţi place să ai o respiraţie proaspătă, dar ai observat că te dor dinţii tot mai des? Unele ape de gură conţin substanţe acide, care atacă smalţul dinţilor şi aceştia devin sensibili la acru, rece sau cald. Cere dentistului tău o recomandare de apă de gură cu fluor care nu erodează dinţii.
Mănânci alimente acide
Îţi plac la nebunie roşiile, citricele, sucurile de fructe şi alte mâncăruri acide? Ei bine acestea ar putea fi cauza durerilor tale de dinţi. Smalţul dinţilor se erodează uşor de la substanţele acide şi dentina sensibilă devine mai expusă la tot felul de factori cauzatori de durere. Nu renunţa la mâncarea sănătoasă, dar neutralizează acizii din gură cu o bucată de brânză sau un pahar de lapte după o masă prea acidă.
Foloseşti tratamente de albire
Aproape toate tratamentele de albire a dinţilor, fie ele profesionale sau folosite chiar la tine acasă au la bază peroxid, care sensibilizează dinţii. Discută cu dentistul despre soluţii pentru durerile de supă un tratament de albire.
Este foarte bine să te speli pe dinţi dar nu trebuie să exagerezi cu frecatul. Smalţul dinţilor se poate crăpa şi chiar dacă fisurile sunt microscopice, temperaturile extreme şi alimentele acide îţi vor cauza dureri destul de mari.
Îţi scrâşneşti dinţii (bruxism)
Smalţul dinţilor este destul de subţire şi sensibil, astfel că acă suferi de bruxism şi îţi scrâşneşti dinţii cu regularitate în somn, s-ar putea să apară fisuri care provoacă durere.
Sursa foto: Shutterstock