Chefirul sau kefirul este un produs lactat din lapte fermentat. Acesta este obținut prin introducerea granulelor de chefir (amestec de bacterii și ciuperci) în lapte de vacă, oaie sau capră.
Kefirul conține probiotice ce îmbunătățesc sănătatea sistemului digestiv, detoxifică organismul, întăresc imunitatea și scade tensiunea arterială.
Citește și Ciuperca tibetană de kefir
Băutura este de origine est asiatică. Amestecul de lapte fermentat și ciuperci poartă un nume armean ce înseamnă prosperitate.
Ajută la slăbit
În kefir se găsesc peste 40 de tipuri de probiotice, vitamine din grupa B, minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor) și proteine. Combinația de vitamine B, magneziu și calciu face din kefir o băutură excelentă pentru sistemul nervos și pentru a nevoia falsă de a mânca sau poftele de mâncare nesănătoasă.
De ce ar trebui să bei kefir în fiecare zi
Stimulează digestia
Previne constipația
Ajută sistemul imunitar și metabolismul
Ajută la detoxifiere
Scade nivelul colesterolului
Poate fi folosit la tratarea bronșitei și a bolilor inflamatorii ale ficatului
Îmbunătățește sănătatea rinichilor
Combate flatulența
Reduce riscul de osteoporoză
Ajută la întărirea oaselor
Citește și Ce să mănânci dimineața ca să elimini toxinele și să slăbești
Cum se prepară chefirul
Ai nevoie de
Jumătate de litru de lapte
2 linguri de granule de chefir
un borcan de sticlă
Laptele se toară în borcan și peste el se adaugă granulele de chefir. Borcanul se lasă la temperatura camerei până ce amestecul se îngroașă. Băutura se consumă doar după ce a fost strecurată.
Sursa foto: 123rf
Vezi şi cum faci kefir acasă și care sunt beneficiile acestuia!
Ultima modificare iulie 1, 2022 4:53 pm