În afara faptului că, merge bine lână mici, cârnați sau în salata de boeuf, muștarul este un aliment cu diverse beneficii pentru sănătate. Există trei tipuri de muștar: muștar alb, muștar negru și muștar maro. Muștarul care se găsește cel mai des pe rafturile magazinelor de la noi din țară este muștarul alb.
Beneficiile muștarului
Previne cancerul gastrointestinal
Semințele de muștar conțin fitonutrienți care previn apariția cancerului gastrointestinal.
Previne artrita reumatoidă
Conținutul mare de seleniu și magneziu ale boabelor de muștar poate ajuta la prevenția artritei reumatoide și la scăderea inflamațiilor.
Proprietățile antiinflamatorii ale boabelor de muștar ar fi responsabile de întârzierea apariției acestei boli degenerative conform unor studii.
Îmbunătățește metabolismul
Persoanele care au un metabolism încet au observat îmbunătățiri ale acestuia după introducerea în dietă a muștarului.
Hrănește organismul
Muștarul galben (muștarul Dijon) este bogat în acizi grași Omega 3, magneziu, seleniu și zinc; nutrienți valoroși pentru organismul uman.
Din nefericire, consumul de muștar trebuie să fie unul moderat. Unul dintre motivele pe care trebui să-l avem în vedere când introducem muștarul în alimentația noastră este nivelul mare de sodiu pe care îl aduce muștarul îmbuteliat. De aceea, este de preferat să alegem prepararea muștarului acasă. Avem nevoie de apă, boabe de muștar și oțet sau vin.
Cum consumăm muștarul
Îl putem folosi ca marinată pentru carnea de pui, în special pentru pieptul de pui.
Putem prăji semințele de muștar și le putem adăuga în salate, alături de tofu.
Servind legume crude alături de un sos făcut din muștar și miere.