Cum îţi cureţi dinţii eficient, în 3 paşi!

.

Igiena orală ete corectă dacă este completă. Pentru a avea un rol preventiv, igiena orală trebuie să fie precisă şi completă. Adică, trebuie să înlăture rezidurile alimentare şi placa bacteriană, nu doar de pe suprafaţa dinţilor, dar şi de pe spaţiile dintre dinţi şi de pe linia gingiei.
Pentru a preveni şi a ajuta păstrarea dinţilor şi a gingiilor fără placă şi alte bacterii, este important să periaţi şi să folosiţi aţă dentară în fiecare zi precum şi să efectuaţi alţi paşi de îngrijire zilnică, inclusiv vizita la dentist în mod regulat. Această abordare în 3 paşi facilitează mult mai bine igiena orală prin educaţie şi obişnuinţă.

Pasul 1 – Periere

Doar perierea dinţilor nu este suficientă, deoarece înlătură doar până la 50% din placă. Periuţa de dinţi este un instrument fundamental pentru igiena orală; cu cât caracteristicile sale sunt mai bune, cu atât este mai eficientă în înlăturarea plăcii dentare. Aproape toată lumea îşi perie dinţii în fiecare zi, dar în ciuda acestui fapt, 3 din 4 adulţi suferă de gingivită în timpul vieţii. DE CE ?
Doar perierea nu este suficientă pentru obţinerea unei igiene orale complete. Ar trebui să ştiţi, de fapt, că reprezintă doar prima fază în obţinerea unei igiene orale complete.

Pasul 2- Aţă dentară

Folosirea aţei dentare păstrează gingiile sănătoase şi reduce placa de sub linia gingiei. Perierea şi aţa dentară reduc placa până la 70%. Întrebuinţarea combinată a periuţei de dinţi şi a aţei dentare constituie o îmbunătăţire considerabilă. Pentru înlăturarea resturilor alimentare şi a bacteriilor acumulate în zonele unde este imposibil pentru periuţa să ajungă, este importantă folosirea aţei dentare: doar în acest fel se poate ajunge în zonele dintre dinţi şi sub linia gingiei.

Pasul 3 – Îngrijire personalizată

Pentru o sănătate optimă a gingiilor, perierea, aţa dentară şi controlul profesional al dinţilor în mod regulat, determină rutina personală în igiena dentară. Periatul dinţilor şi aţa dentară nu sunt suficiente în obţinerea unei igiene dentare complete. Aşa cum sunt diferite tipuri de piele şi de păr, la fel de diferite sunt şi cavităţile bucale şi acestea necesită o atenţie specială. Pentru o îngrijire optimă a gingiilor, consultaţi medicul stomatolog pentru a obţine sfaturi cu privire la produsele specializate în personalizarea regimului de igienă orală personală, cum ar fi sistemele interdentare, pasta de dinţi şi apa de gură.

Articol realizat de medicul stomatolog Adrian Mina, din cadrul DaVinci Dental Clinic.

CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tau! Intra si castiga!

on.fb.me/XeIJVO

 
 

    
Vedete din Romania Vedete internationale