Cum să ţii o cură de detoxifiere inteligentă

.

Vezi ce este o cură de detoxifiere, cum se ţine, care sunt beneficiile şi contraindicaţiile.
Deşi declară că în viaţa de zi cu zi s-au săturat de cuvântul dietă, se pare că, de dragul toxinelor, sunt pregătite să înghită doar sucuri de fructe, legume pasate, să bea mulţi litri de apă şi să renunţe chiar la cafeaua latte – pe care, în viaţa de zi cu zi, o adoră. Le explic de câţiva ani că nu este o soluţie să se concentreze o săptămână să  facă un detox agresiv, iar apoi, în seara ultimei zile de dietă, să iasă cu prietenele şi să sărbătorească realizarea cu o mare prăjitură cu ciocolată sau îngheţată…

Alimente pentru cura de detoxifiere

Ce alimente te ajută să elimini toxinele fără să ţii neapărat o dietă specială? Cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont este să alegi cât mai multe alimente naturale.
Condimentele sunt foarte importante pentru a da savoare mâncării, dar te ajută să elimini şi toxinele: feniculul, usturoiul, ghimbirul şi pă-trunjelul au excelente proprietăţi detoxifiante şi antioxidante.
Legumele verzi conţin o cantitate însemnată de fibre şi stimulează tranzitul intestinal.
Legumele roşii creează senzaţia de saţietate şi sunt excelente în salate.
Seminţele de in, migdalele, alunele, nucile, toate crude, sunt o sursă excelentă de grăsimi esenţiale şi sunt foarte săţioase. Le poţi adăuga în salate sau le poţi păstra pentru gustările din timpul zilei.
Peştele mic este o sursă importantă de proteine şi uneori de acizi graşi esenţiali, dar nu prezintă riscul acumulării de metale grele în organism, cum este cazul peştilor oceanici mari.
Citricele au un puternic rol antioxidant, conţinut ridicat de vitamina C  şi pot fi un desert savuros.
Cel mai bine este să te asiguri că în fiecare zi mănânci câte o porţie din alimentele de mai sus. NU trebuie să te bazezi exclusiv pe ele, pentru că te vei plictisi rapid, dar încearcă sa nu abuzezi de celelalte categorii de alimente.

Ceaiuri pentru detoxifiere

În afară de formulele gata preparate de ceaiuri detoxifiante din comerţ, poţi găsi şi câteva alternative. Ceaiul de trifoi roşu este excelent şi îl găseşti la orice Plafar. Înlocuieşte un pahar de apă cu o cană de ceai de trifoi în fiecare zi, pentru a accelera procesul de eliminare a toxinelor. Adaugă coajă de lămâie în orice ceai –  în afară de  aroma delicioasă, obţii şi potasiu, calciu şi vitamina A.

Suplimente pentru detoxifiere

Plasturii cutanaţi conţin hoodia, ceai verde şi un mix de alge marine care ajută la controlul apetitului, stimularea metabolismului şi elimi-narea toxinelor. Plasturii se aplică pe piele şi se pot ţine până la trei zile (www.plasturi-pentru-slabit.ro). În funcţie de buget, ai la dispoziţie o gamă largă de formule special create pentru eliminarea toxinelor, gata create, disponibile în locuri-cheie, cum ar fi: Plafare, farmacii şi magazine de suplimente pentru sportivi.
Aloe vera şi Noni sunt plante pe care le găseşti în magazinele mai sofisticate de suplimente nutritive. Fac minuni pentru piele, păr, dar şi pentru sistemul imunitar. În plus, te ajută să ai mai multă energie şi o stare mentală pozitivă.

Masajul de detoxifiere

Este un tip special de masaj, care ajută sistemul limfatic să elimine toxinele şi, în acelaşi timp, stimulează metabolismul. Printre beneficii  se numără: stimularea funcţionării ficatului, îmbunătăţirea circulaţiei periferice, reducerea senzaţiei de balonare şi retenţia de fluide sub piele. Pentru rezultate şi mai bune, foloseşte uleiurile de aromaterapie: Fenicul & lămâie:  are proprietăţi diuretice; Muşeţel & lavandă: detoxifică ficatul şi sângele, relaxează; Mentă, lime & rozmarin: stimulează circulaţia limfatică şi sangvină.
Foto: Shutterstock

Ultima modificare iunie 12, 2015 6:04 pm

    
Vedete din Romania Vedete internationale