Cum știi că roșiile pe care le cumperi din supermarket sunt bune

.
Suntem încurajați încă din copilărie să consumăm cât mai multe fructe și legume. Însă de multe ori nu știm dacă alegerile pe care le facem sunt cele corecte.

De câte ori nu s-a întâmplat să ajungi la supermarket și să cumperi roșii despre care, atunci când le-ai pus îm farufurie, ți-ai dat seama că nu au nici un gust. Sigur, cea mai bună soluție este să ai un furnizor de la țară, adică să cumperi marfa direct de la producător. Numai că, nu este cel mai la îndemână lucru să facem asta, așa că dăm fuga la magazin și căutam cele mai arătoase, pufoase, colorate, roșii, în funcție de criteriile fiecăruia dintre noi.

Ei bine, ce trebuie să știți despre roșiile cumpărate de la supermarket este faptul că se împart în două categorii: cele organice, naturale – foarte bune de consum, și cele modificate genetic. De asemenea, între aceste două tipuri de fructe.

Iată care este diferența dintre roșiile bune și cele care nu sunt recomandate pentru consum.

Acum ne referim strict la roșiile crescute organic care se găsesc în supermarket gata ambalate în plăsuțe, cântărite și cu prețul afișat. Acestea au codul de bare format din cinci cifre și acesta începe cu cifra 9.

În schimb, roșiile modificate genetic au pe etichetă trecut codul de bare, format tot din cinci cifre, însă acesta începe cu numărul 8.

Un alt lucru important care trebuie verificat pe eticheta este țara de proveniență. Fructele și legumele care vin din Austria, Franța, Germania, Grecia, Ungaria sau Luxemburg sunt sănătoase, pentru că aici este interzisă producția de alimente modificate genetic.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton