Cum să slăbeşti mâncând pe săturate

.

Credeai că o cură de slăbire înseamnă neapărat înfometare? E adevărat că trebuie să consumi mai puţine calorii ca să slăbeşti, dar asta nu înseamnă să suferi de foame. Iată cum poţi să slăbeşti mâncând!
O cură de slăbire trebuie să implice un deficit caloric, adică numărul total de calorii pe care le consumi trebuie să fie mai mic decât numărul de calorii pe care le arzi. De aceea, multe persoane care vor să slăbească încearcă să mănânce cât mai puţin. Din fericire, o cură de slăbire reuşită nu trebuie să implice neapărat înfometare. Poţi să slăbeşti mâncând atât cât ai nevoie.

Cum slăbeşti mâncând alimentele potrivite

În cura de slăbire trebuie să incluzi multe alimente care au un volum mare şi calorii puţine. Astfel reuşeşti să-ţi umpli stomacul şi să te simţi sătulă consumând puţine calorii. Este vorba, bineînţeles de legume. Poţi mânca orice legumă, mai puţin cartofi, în orice cantitate, fără să-ţi faci griji pentru siluetă.
Pe primul loc ar trebui să fie legumele crude, sub formă de salate cu câteva linguriţe de ulei extravirgin de lămâie sau cu un dressing natural din iaurt şi condimente. Evident, o salată nu este la fel de gustoasă ca un hamburger sau ca o porţie de cartofi prăjiţi, dar trebuie să ştii că gustul se „educă” şi după un timp îţi vor plăcea alimentele naturale.Încearcă să varieti reţeta şi să încerci cât mai multe combinaţii de legume ca să nu te plictiseşti.
La fel de bune în cura de slăbire sunt legumele gătite. Şi nu este neapărat să le pregăteşti la abur! Există o mulţime de reţete foarte simple – legume la cuptor, piure de conopidă, varză călită, etc – pe care le poţi adapta ca să devină mai dietetice. Ţine minte că o lingură de ulei în care căleşti legumele câteva minute nu îţi strică dieta. De asemenea, încearcă diverse condimente petru un plus de gust.
Nu uita! Mâncarea de dietă trebuie să fie gustoasă! Altfel va fi foarte greu să ţii cura de slăbire pe termen lung.

Cum să slăbeşti mâncând şi făcând mişcare

Legumele trebuie să fie prezente pe masa ta de câte ori mănânci, dar nu sunt suficiente pentru o cură de slăbire sănătoasă. Ai nevoie şi de proteine sau grăsimi bune, aşa că poţi mânca fără griji carne, ouă, brânzeturi, nuci, alune, migdale.
Dacă vrei să mănânci pe săturate, trebuie să arzi caloriile prin sport, dar fără să exagerezi. Dacă eşti începătoare în ale sportului, începe cu paşi mici pentru a evita accidentările. Cel mai mult te ajută exerciţiile cardio, adică alergarea, mersul pe bicicletă, înotul, kangoo-jumps. Însă un program de fitness perfect include şi exerciţii de forţă pentru toate grupele de muşchi.

Cum să slăbeşti mâncând dulciuri

Tuturor ne plac dulciurile care, din păcate, îngraşă cel mai tare, având un număr foarte mare de calorii. Totuşi, ca să slăbeşti fără frustrări, e bine să-ţi faci din când în când câte o mică plăcere. Dacă vrei să mănânci o ciocolată sau o prăjitură, e cel mai bine să o faci după un antrenament solicitant şi, evident, nu trebuie să exagerezi.
De asemenea, poţi încerca prăjituri dietetice făcute în casă, fără făină sau zahăr. Mizează pe ciocolată neagră, fructe proaspete sau uscate, brânză proaspătă, etc.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton