Auzim în toate dietele de slăbit că grăsimile sunt inamicul siluetei. La fel de des aflăm că burta sau kilogramele în plus de pe coapse se dau jos numai și numai cu alergat.
Ei bine, autorul Grant Peterson, care a scris cartea ”Mănâncă șuncă, nu alerga”, demontează în lucrarea sa câteva mituri pe care cel puțin o dată le-am luat în seamă atunci când am urmat un regim de slăbit.
Mâncați pește
Grăsimile din pește sunt extrem de benefice organismului și ține departe bolile de creier. Bogate în omega 6 și omega 3, preparatele din pește sunt binevenite în dietă, de la somon, sardine, creveți, hering sau anchois, crabi, midii sau scoici.
Produse de origine animală
Musai însă acestea să fie produse bio, mai exact să provină de la animale hrănite cu iarbă. Și acestea conțin acizii grași Omega 6 și Omega 3, deși nu într-o cantitate atât de mare precum peștele.
Beți cafea cu grăsime
La micul dejun ste recomandată o cafea în care să fi pus unt sau frișcă grasă. Puneți trei sau patru bucățele de unt sau trei sau patru lingurițe de frișcă ori ulei de cocos în cafea sau ceaiul pe care le consumați dimineața. Este micul dejun perfect.
Puteți mânca șuncă
Poți opta în dieta ta pentru consumul de grăsimi, dacă ești un împătimit al șuculiței. Mănâncă bacon, atunci când ți-e poftă, însă ai grijă să mănânci numai grăsimi timp de 24 de ore. Poți consuma doar brânză, frișcă făcută doar în casă, cu smântână de casă și neîndulcită, ulei de cocos, ulei de măsline, unt sua chiar ouă (dar nu mai mult de șase), în funcție de greutatea pe care o ai.
Liber la alcool
Dacă urmezi o dietă slabă în carbohidrați, poți să consumi alcool, pentru că numărul caloriilor luate din băutură se poate contoriza la regimul tău. Însă pentru acest lucru va trebui să faci un compromis și să renunți la carbohidrații pe care ai fi vrut să-i incluzi în meniu. Ideea este să limitezi cantitatea de carbohidrați la cea pe care organismul tău o poate tolera în timp ce topește grăsimile și își menține totodată și nivelul de proteine de care are pentru a fi sănătos
Nu alerga!
Ideea că zece ture de alergat în parc te fac mai suplă nu este decât un mit, demontat, de altfel de Peterson. Poți opta, în schimb, pentru exerciții care se desfășoară pe o perioadă mult mai mică de timp, dar mult mai intense. Acestea determină mușchiul să lucreze mai asiduu la arderea grăsimilor. Antrenamentul trebuie să compenseze însă durata și să fie foarte greu. Cum își dai seama că e prea ușor pentru tine? Dacă poți să vorbești sau să te uiți la televizor în timpul antrenamentelor, atunci trebuie să alegi exerciții mai complicate.
Foto: 123rf.com
Ultima modificare octombrie 20, 2015 6:18 pm