Intermittent Fasting nu este, de fapt, o dietă, ci un stil de viață care îți permite să mănânci orice, însă într-un anumit interval de timp. Promovată de stomatologul Sara Solomon, cura este, de fapt, un plan al meselor, pe care trebuie să îl urmezi. Vezi ce înseamnă Intermittent Fasting și cum te ajută să slăbești.
Sara Solomon arată perfect la cei 36 de ani ai săi și susține că mănâncă orice, inclusiv popcorn, ciocolată, prăjituri și alte alimente pe care celelalte diete le interzic categoric. Ea susține că dieta Intemittent Fasting îi permite să se răsfețe, când vine vorba de mâncare, fără a pune un singur kilogram.
Intermitent Fasting presupune să consumi toate mesele într-un interval de opt ore, iar în celelalte 16 ore, să te abții de la mâncare. Potrivit lui dr. Solomon, atunci când petreci mai mult timp abținându-te de la mâncare, îți faci corpul să se hrănească din depozitele de grăsime.
Ce se întâmplă în corpul tău, când ții dieta Intermittent Fasting
Atunci când nu mănânci, nivelul de insulină din organism scade și se produce lipoliza, procesul prin care grăsimea localizată în depozite de mici dimensiuni începe să se topească, pentru a produce energie. În plus, se mărește secreția de hormoni ai creșterii, care au rolul de a arde grăsimile.
Nu trebuie să îți faci griji nici că vei pierde masa musculară, dacă vei urma acest stil alimentar. Potrivit unui studiu din 2010, abia după 40 de ore de abținere de la mâncare poate apărea atrofierea musculaturii scheletice.
Dr. Sara Solomon susține că dietele care promovează înfometarea sau abținerea de la anumite alimente, pentru mai multe zile la rând, nu sunt eficiente, întrucât după terminarea lor, vei reveni la vechiul stil de viață și te vei îngrășa. Potrivit unui studiu din 1987, publicat în revista „American Journal of Clinical Nutrition”, o rată metabolică mică apare cel mai devreme după 60 de ore de abținere de la mâncare.
Sursa foto: Facebook Sara Solomon