Dieta Mariei Antoaneta presupune să mănânci masa principală la prânz și să conțină alimente care eliberează energie încet, precum orez brun, cartofi sau linte. Aceste ingrediente ar trebui să reprezinte un sfert din farfurie, jumătate – legume, iar ce rămâne, să conțină carne slabă sau pește.
Dimineața ai voie să mănânci un mix de fructe de pădure cu iaurt simplu și nuci, precum și o felie medie de părjitură făcută în casă.
La prânz, poți consuma o supă ușoară și piept de pui sau somon cu quinoa și mix de legume.
Până la cină, ai voie să iei o gustare care să conțină o mână de migdale, semințe de floarea soarelui și de susan. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20:00 și ar trebui să conțină o salată cu bucăți mici de piept de pui sau brânză.
În fiecare seară, Maria Antoaneta mânca și o supă de oase, potrivit dailymail.co.uk, preparată din oase rămase din timpul zilei și legume proaspete. Fierbe oase de pui, de miel sau de vită pentru câteva ore, apoi adaugă legume precum ceapa, usturoi, țelină, kale, morcovi, turmeric și condimente. Un bol din această supă nu are mai mult de 108 calorii, așa că nu trebuie să îți faci griji.