Răgușeala îți poate da bătăi de cap dacă ai o prezentare de făcut la serviciu, dacă trebuie să ai grijă de copiii tăi şi ai surorii toată ziua, dar nu poţi nici măcar să le pronunţi numele de durere în gât. Vezi cum scapi de răguşeală în 5 minute, cu câteva trucuri simple aflate de la cântăreţi şi specialişti în remedii naturale.
Răgușeala este un simptom
În primul rând, trebuie să știi că răgușeala este un simptom, și nu o boală în sine. Așa că, înainte de a căuta remedii, trebuie să știi clar care este cauza. Cel mai adesea, răgușeala este provocată de o răceală sau o gripă. Dacă ai fost nevoită să vorbești foarte tare pe o perioadă lungă de timp este posibil, de asemenea, să te confrunți cu o răgușeală timp de câteva zile. Fumatul și refluxul gastroesofagian pot și ele să dea răgușeală, care va trece atunci când este eliminată cauza. Alte boli, un pic mai grave, care duc la răgușeală sunt cele ale tiroidei, artrita reumatoidă, alergiile.
Dacă știi sigur că răgușeala ta este provocată de o banală răceală sau de faptul că ți-ai solicitat prea mult vocea, atunci poți să încerci fără grijă remediile naturale de mai jos. Dacă ești răgușită, dar nu știi care este cauza, te sfătuim să mergi la medic.
Răgușeala se vindecă cu „șodou”, remediu natural de la bunica
Pentru răgușeală, unul din cele mai folosite remedii pe vremea bunicilor era șodoul. În ziua de azi, nu multă lume ştie de acest amestec minunat de substanţe şi vitamine care salvează gâtul de la o zi de coşmar şi tuse seacă.
Nu este util doar pentru răgușeală. Unii cântăreţi îl folosesc înainte de a intra pe scenă, sau dacă sunt nevoiţi să cânte dimineaţa, când vocea încă nu şi-a revenit după somn.
Reţeta este simplă şi delicioasă, iar efectul este rapid şi garantat: amestecă un gălbenuş de ou cu lapte călduţ (dacă este prea fierbinte laptele, oul se coagulează) şi două linguri de miere. Freacă bine şi adaugă lapte treptat, până umpli o cană obişnuită. Adaugă un strop de cacao pentru un gust mai bun şi puţină vitalitate şi consumă imediat.
Toată lumea vorbeşte despre beneficiile şi viteza cu care apa călduţă cu sare rezolvă o durere de gât.
Deşi este recomandată ca metodă de dezinfectare rapidă a gâtului, sarea poate irita şi mai tare pereţii moi ai esofagului şi zona sensibilă, plină de glande, de la rădăcina limbii. Dacă ştii că răguşeala este cauzată de o infecţie bacteriană uşoară, poţi recurge la acest remediu natural, dar ai grijă la gâtul iritat.
Dacă vezi că ai „roşu în gât”, mai bine bei o ceaşcă de ceai de muşeţel şi tei cu miere, puţin peste temperatura corpului.