Cum scapi de răceală cu ajutorul uscătorului de păr

.

Este sezonul virozelor și suntem în căutare continuă de soluții alternative la medicamentele pline de substanțe chimice. Pe lângă tratamentele pe care le găsim în natură, există o metodă pe care au descoperit-o cercetătorii britanici și care, susțin ei, funcționează de minune.

Este adevărat, este o soluție neobișnuită, însă, mai spun ei, care merită încercată. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie, aerul cald face bine unei persoane atunci când este răcită sau are gripă. Conform cercetării, persoanele care au inhalat aer cald în perioada cât au avut simptome de răceală s-au refăcut mai repede, comparativ cu persoanele care doar au luat medicamente, dar au respirat aerul la temperatura camerei.

Citește și: Combate răceala cu acest leac din soc

Medicii britanici susțin că metoda cea mai bună pentru a beneficia de aer cald este cu ajutorul uscătorului de păr. Foenul trebuie setat pe cald, și nu pe fierbinte, ținut în dreptul feței, dar astfel încât curentul de aer cald să nu îți vină chiar în față. Respiră și inspiră adânc, timp de două trei minute, scrie site-ul healthyandnaturallife.com. Procedura ar trebui să fie urmată timp de 20 de minute.

Alte metode de combatere a răcelii

Asiaticii au o metodă foarte eficientă de a combate răceala. Este vorba despre un ceai din plante ale căror proprietăți sunt extrem de benefice asupra sistemului imunitar. Băutura se prepară din șase ingrediente care sunt accesibile oricărui buzunar.

Iată cum se prepară ceaiul asiatic!

Ai nevoie de 3 felii subțiri de ghimbir, o lingură de afine (proaspete sau congelate), 2 linguri de miere, 3-4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors, un vârf de linguriță de cuișoare măcinate, jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată.

Pui la fiert un litru de apă, iar când aceasta dă în clocot adaugi feliile de ghimbir. Imeidat ce ai luat vasul de pe foc, adaugi și afinele, iar peste cinci minute pune și restul ingredientelor: sucul de lămâie, cuișoarele, scorțișoara, mierea. Lasă 5-10 minute la odihnit, după care strecoară conținutul. Ceaiul se bea dimineața și seara, călduț, după masă, în cazul în care vrei să-ți protejezi organismul de răceală. Dacă deja ai contractat un virus, poți consuma până la patru căni de ceai pe zi.

Citește și: Ce tip de tratament ți se potrivește la răceală

Toate aceste ingrediente sunt extrem de eficiente în combaterea răcelilor, virozelor și gripei. Ghimbirul e folosit ca medicament din cele mai vechi timpuri, proprietățile sale antiinflamatoare fiind deja dovedite. Mierea ea conține și ea antioxidanți, fiind considerată produs natural antibacterian. La rândul ei, lămâia reprezintă un aport important de vitamina C pentru organism, deoarece este foarte bogată în acest nutrient.  Afinele sunt bogate în antioxidanți, iar scorțișoara este un antibacterian și un antiinflamator natural recunoscut. Cuișoarele conțin eugenol, un compus cu efect anestezic şi antiseptic și sunt eficiente în calmarea durerilor de cap sau de sinusuri, combat și tusea și au efect energizant.

Foto: 123rf.com

    
Vedete din Romania Vedete internationale