Un desert delicios și sănătos te umple de energie, scade colesterolul și reglează bătăile inimii. Vezi cât de simplu se prepară și care sunt beneficiile sale.
Amestecul de semințe de susan și miere este folosit încă de acum 6.000 de ani, iar Grecii au fost cei care l-au făcut celebru. În „Iliada” lui Homer, soldații se hrăneau cu ea înainte de a merge la război, pentru a avea energie pe câmpul de luptă. Această combinație îți oferă necesarul de zinc, fier, fibre, magneziu, calciu, cupru și numeroase vitamine, dar mai ales pe cele din complexul B, potrivit cuisineandhealth.com. Specialiștii susțin că cele două ingrediente, consumate împreună, reglează colesterolul, calmează palpitațiile, scade tensiunea și îmbunătățește circulația sângelui. În plus, consumul constant de semințe de susan și miere de scapă de oboseală, anxietate și depresie. În perioadele foarte stresante, este indicat să mănânci zilnic aceast desert, timp de trei săptămâni. Studiile au arătat că această rețetă naturală conține 182 de elemente necesare organismului, printre care se numără o concentrație mare de antioxidanți care previn apariția cancerului.
Cum prepari desertul din semințe de susan și miere
Pentru acest desert ai nevoie de 300 de grame de semințe de susan și 300 de grame de miere. Pentru început trebuie să coci un pic semințele, amestecând constant, apoi să le adaugi în blender, cu ulei de măsline. Amestecă ingredientele până când obții o pastă, apoi adaugă și mierea. Dacă vrei, poți pune și migdale, nuci sau alune. La final, poți modela amestecul sub formă de bile sau batoane pe care trebuie să le păstrezi la frigider. Nu consuma mai mult de 2-3 bile de susan și miere pe zi, pentru că sunt foarte dulci și sunt considerate „bombe” de energie.